18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Çıkan yangın bir köyü haritadan sildi

Çankırı'nın Bayramören ilçesi ile Kastamonu'nun Araç ilçesi Bahçecik köyü arasında dün çıkan, gece kontrol altına alınan, ancak bu sabah yeniden başlayan yangında 104 ev, 92 samanlık ve 74 ahır yandı.

Bayramören ilçesi Yaylatepe köyü yakınlarında çıkan yangında, güvenlik amacıyla 104 haneli köyde yaşayan 74 aile evlerinden uzaklaştırıldı. Yangında köydeki 104 ev, 92 samanlık ve 74 ahırın tamamıyla yandığı bildirildi.

Yaylatepe köyünde yaşayanlar, 10 kilometre uzaklıktaki Harmancık köyüne gittiler. Yangının, rüzgarın etkisiyle Harmancık köyüne doğru ilerlediği belirtildi.

Jandarma ekipleri, köyün yakınında güvenlik şeridi oluşturarak, köylüleri, yanan Yaylatepe köyüne göndermemeye çalışıyor. Yangında şu ana dek kesin olmamakla birlikte 250 hektarın üzerinde Karaçam ormanının yandığı ifade edildi.

Yaylatepe Köyü Muhtarı Osman Akkaya, köyde bir tek evin bile kurtulmadığını, 2 vatandaşın da kaybolduğunu söyledi.

Kastamonu'nun Araç ilçesi Bahçecik köyü ve Bayramören ilçesi Çayırcık köyünde 30, Evkadı mahallesinde de 20 hane, yangının hızlı bir biçimde ilerlemesi nedeniyle boşaltıldı.

Kastamonu, Araç, Samatlar, Çankırı, Çerkeş ve Bayramören ilçe belediyelerine ve orman işletmelerine ait arazözlerin yangını söndürmek için çalıştıkları, ancak havanın kararmasıyla birlikte müdahalede zorlandıkları öğrenildi.

Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü'ne ait C-130 tipi 2 adet tanker uçak, Kayseri'den yangın bölgesine gelerek havadan müdahale etti, ancak yangının ilerlemesini önleyemedi. Yangına Karabük'te konuşlandırılan Orman Genel Müdürlüğünün yangın söndürme helikopteri de müdahale etti.

a.a
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2006 Cumartesi 08:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?