5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Engelliler okulunda sevinç

Çankırı Vali Ayhan Çevik Özürlüler Okulu'nda eğitim öğretim gören zihinsel engelli çocuklar, okuma ve öğrenme sevincini eğlenerek kutladı.

Öğrencilerin ebeveynleri ve yakınlarının da katıldığı programda coşku doruğa ulaştı. Okul Müdürü Resul Ayhan, okul bünyesinde 16 yaşını tamamlamış, yetişkin zihinsel engellilerin gelişim ve seviyelerine uygun bir iş ve mesleğin temel becerilerini kazandırmak amacıyla devam edebilecekleri sınıflar bulunduğunu belirterek, "Okulumuzda zorunlu öğrenim çağındaki 21 öğrenciye özel eğitim verilmektedir.

Ayrıca zorunlu öğrenim çağı dışına çıkmış 24 kursiyere de halk eğitim merkezinin açtığı öz bakım kursu düzenlenmiştir. Özür ne bir ceza ne de geçici bir hastalıktır. Sadece farklı bir yaşam biçimidir. Bu çocuklarımızı olduğu gibi kabul edelim ve destek olalım" dedi.

Zihinsel özürlü çocuklar okuma sevincini programa katılanlarla kutlarken, davetlilere bilmeceler sorarak eğlenceye renk kattı. Atatürk şiiri okuyan zihinsel engelli bir genç salondakileri duygulandırdı. Oyunlar oynayan dans eden zihinsel engellilere programın sonunda Belediye Başkanı İrfan Dinç çeşitli hediyeler verdi. Başkan Dinç konuşmasında, hayatta azmin, inancın ve yüksek moralin önünde hiçbir engelin duramayacağını belirterek, hem çocukların hem de ailelerin morallerini yüksek tutmalarını istedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 13:36:06
Güncelleme :19 Aralık 2005 Pazartesi 11:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Selami DEVECİ IP: 88.230.94.xxx Tarih : 12.06.2008 09:02:18

Bunlar benim canlarım kardeşlerim ben bu kardeşlerimi çok seviyorum. Bu konuda emegi eçen başta okulun çok degerli müdürü Resul AYHAN hocama, ve bütün okul hocalarıma çok teşekkür ediyorum,bundan sonraki çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.