5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Evi yananlara kira yardımı

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, 25 evin tamamen, 5 evinde kısmen yanarak kullanılamaz hale geldiği Yapraklı Sarıkaya köyüne giderek incelemelerde bulundu.

Yangınzedelerin sorunlarını yerinde dinleyen ve onlarla sohbet eden Vali Öner, kalıcı konutların yapımı için çalışmaların hızlandırıldığını ve kira yardımının başlatıldığı bildirdi.

Afette zarar görenlerin yaralarının sarılması için gereken desteğin verilmesine devam edileceğine dikkat çeken Vali Öner, "Sizlere ne söz verildi ise yerine getirilecektir. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın" dedi.

Havaların soğumaya başlamasının çadırda yaşamı güçleştirebileceğini, bu durum karşısında isteyenleri il merkezindeki boş lojmanlara yerleştirebileceklerini veya prefabrik ev ile konteynır verebileceklerini söyleyen Vali Ali Haydar Öner, "Aile yapımız kuvvetlidir. Akrabaların da kalanlar da olabilir.

Afette zarar gören herkese kira yardımı yapılacaktır. Masrafların azalması, kalıcı konutların daha çabuk bitirilmesini sağlar" dedi.

Vali Öner'in ziyaretinde ilginç enstantaneler de oluştu. Çadırının önünde "Hoş geldin Vali Bey" diye seslenen Ayşe Nine'nin çağrısını karşılıksız bırakmayan Öner, onunla bir süre sohbet etti. "Bir ihtiyacınız var mı?" diye soran Öner'e Ayşe Nine, "Sağolun her şeyimiz karşılandı. Allah devletimize zeval vermesin" diye cevap verdi.

Vali Ali Haydar Öner'in ziyaretinde Yapraklı Kaymakamı Murat Girgin, Yapraklı İl Genel Meclisi Üyesi Mahir Özdemir ve diğer yetkililerde hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 10:57:12
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 03:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tayyibe IP: 78.162.74.xxx Tarih : 8.01.2014 17:27:14

 benim büyük babam da orada mavi pantoplonlu mavi gömlekli ben evimiz yandığında 2 buçuk yaşındaydım bu sene 11 e gireceğim