5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Mezarlığa 8 kapı yapıldı

Çankırı Belediyesi, yaptığı çalışmalarla mezarlığın çehresini değiştiriyor.

Parselasyon çalışmalarından sonra hizmete sunulan Mezarlık Bilgi Sistemi (MEBİS), vatandaşların bilgisayar ortamında yakınlarının mezar yerlerini öğrenmelerine, yön levhaları ve MEBİS'ten elde edilen planlar, mezarlara kısa sürede ulaşılmasına imkan sağlıyor.

Geçen yıl mezarlık içindeki ana ve ara yollara parke döşeme işini tamamlayan Çankırı Belediyesi, bu yıl da mezarlığın 8 kapısının yeniden yapımına başladı.

Kapılar Türk Mimarisi'nin örneklerine uygun olarak taştan yapılıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Şehrimize her alanda hizmet etme çabası ve gayreti içindeyiz.

Bu anlamda bizlerin ve İlimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen ecdadımızı da unutmayarak mezarlığımızda yeni bir yapılanma faaliyeti başlattık.

Ölüsüne hayrı olmayanın dirisine de hayrı olmayacağı düşüncesiyle mezarlıkta yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek 8 adet mezarlık kapısı yapımı projesini başlattık" dedi.

Mezarlık projesiyle mezarlığın kente ve ecdada yakışır bir görüntüye kavuşacağını kaydeden Dinç, "Mezarlıklar, ecdada verilen değeri gösterir" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 14:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BURÇİN ASLAN IP: 85.97.40.xxx Tarih : 4.09.2008 01:04:48

selam mezarlıgınız hakkında çok güzel olmuş ve devanın gelmesini isteriz çankırı belediyesine celal aslan ailesinin selamları ve teşeklerini iletiriz başarılşarınızın devanı herzaman bekleriz allah yardımınız olsun