5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Okul kütüphanelerine kitap bağışı

Çankırı Belediyesi Eğitim ve Kültür Müdürlüğü, Belediye Çocuk Meclisi ile okullardaki ihtiyaçlar ve verilebilecek destek konusunda çalışmalar yaptı. Bu çalışma sırasında ilköğretim öğrencileri, okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi ve bu konuda destek verilmesi konusunda yardım istedi.

Bunun üzerine Belediye Eğitim ve Kültür Müdürlüğü bir çalışma başlattı. Bu çalışma neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli ve 100 temel eser içerisinde yer alan kitap setlerini okullarımızım kütüphanelerine kazandırmaya karar verildi.

Belediye Çocuk Meclisi ve okul idarecilerinin katıldığı bir törenle 18 ilköğretim okuluna kitap setleri hediye edildi. Yapılan törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, çocuklarımızın ihtiyaçları bizim için önemlidir. Bizler onları geleceğimizin teminatı olarak görüyor ve onların iyi yetişebilmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz.

Çocuklarımızın da kendilerini iyi yetiştirebilmeleri için öncelikli olarak okuma alışkanlığı kazanmaları ve çok okumaları gereklidir. Bu amaçla ilimizdeki tüm ilköğretim okullarımıza bakanlığımızın tavsiye ettiği eserlerden oluşan bu kitapları hediye etmekten gurur duyuyoruz.

Ayrıca öğrencilerimize yönelik yeni eğitim seminerleri hazırlığı içindeyiz. Bu hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra öğrencilerimize Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde kişisel gelişim, yeteneklerini geliştirme, motivasyon, verimli ders çalışma yöntemleriyle ilgili eğitimler verilecektir" dedi. Öğrenci ve öğretmenlerle geçen keyifli bir sohbetten sonra tören sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 11:41:46
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 11:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Durmuş ARSLAN IP: 195.142.206.xxx Tarih : 31.05.2006 15:28:20
Bir Çankırı'lı olarak çok güzel bir girişimde bulunmuşsunuz teşekkür ederim.Eğer Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye İşletme Müdürlüğüne dilekçe ile kitap talebinde bulunursanız kütüphananiz için size yardımcı olacaklarını umuyorum.Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Dini yayınlar Dairesi Başkanlığındanda çocuklarımıza ücretsiz kitap talebinde bulunabilirsiniz.Saygılar