5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne ağaçlandırma

Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin çevresindeki alanın ağaçlandırılması çalışmalarının ilki Atatürk Haftası etkinlikleri çerçevesinde dün başladı.

Fidan dikimi nedeniyle düzenlenen törene Vali Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Köksal ve daire müdürleri ile üst düzey yöneticiler katıldı.

Çankırı Polis Okulu Müdürü Kadir Esir törende yaptığı konuşma da, ormanların korunması ve ağaçlandırılması hususunda yapılan ilk çalışmalar Cumhuriyet'in ilanından sonra başladığını belirterek, "Atatürk tabiatı ve ağacı çok severdi. Ankara'daki orman çiftliğini boz topraktan, ormanlık haline getirtti. Ağaçların dikimini, bakımını ve korunmasını adım adım takip etti.

Ağaçlar bir ülkenin doğal güzelliği ve zenginliğidir. Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak dikilen bu fidanların hayatta kalması için gereken sulama ve bakımlarının yapılacağına huzurunuzda söz veriyorum" dedi.

Çankırı Valisi Ali Haydar Öner ise konuşmasında, "Çankırı'nın toprak yapısının tuz ve bor minerallerinden oluştuğu için ağaç yetişmeyeceğinin düşünüldüğüne değinerek, "Çankırı'mız güneyi itibariyle çorak topraklara, kuzeyi itibari ile Karadeniz iklimine yakın bir coğrafi bütünlüğe sahip. Yeraltında tuz, yerüstünde ise bor mineralleri ile karışıktır. Bu durum ağaç yetişmeyeceği anlamına gelmez. Her şeyden önce bunun bilincinde olmalıyız" diye konuştu.

Valilik olarak 8 ton badem dikimine destek verdiklerini, her arazi yapısına göre dikilecek fidan türünün olduğunu, Silahlı Kuvvetleri'mizin fidan dikimine verdiği önemin sevindirici olduğunu kaydeden Öner, "Geçen yıl Tugay Komutan Yardımcılığı'mız ile Belediye Başkanlığı'mızın ortaklaşa yaptığı bir milyon fidan dikimi kampanyası bunun en güzel örneğidir. Gelecekte bu hizmeti yapanlar, minnet ve şükran duyguları ile anılacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 03:22:29
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 17:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?