5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yemekler böyle lezzetli olunca...

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Karatekin Kaya Tuzu Festivali etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Yöresel Yemek Yarışması'na kentte misafir olarak bulunan 15 yabancı öğrenci kendi ülkelerinin yöresel yemekleri ile katılınca ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Belediye tarafından restorasyonu ve sokak sağlıklaştırması yapılan Büyük Köprü Caddesi'ndeki otantik ortamda gerçekleşen yöresel yemek yarışması zeytinyağlılar, et yemekleri, hamur işleri ve tatlı kategorilerinde yapıldı. Jürinin birbirinden lezzetli yemekleri seçmekte oldukça zorlandığı gözlenen yarışma sonunda zeytin yağlılarda Betül Kurbanoğlu, Et Yemeklerinde Orhan Tutluer, Hamur İşlerinde Gülizar Demir, Tatlılarda Orhan Tutluer birinci oldu. Yarışmada ayrıca sunumu en güzel yapılan yemeklere de görüntü ödülü verildi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, bir taraftan kente kimlik kazandırıp, tarihi dokuyu restore ve sokak sağlıklaştırması ile turizme açmaya çalışırken, diğer yandan kaybolmaya yüz tutmuş yöresel Çankırı yemeklerini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirterek, "Zengin Çankırı mutfağını burada görmekten çok mutluyuz. Birkaç yıl içerisinde restorasyon ve sokak sağlıklaştırması çalışmalarımız meyvesini verecek ve bu yöresel yemekler oluşturulacak otantik mekanlarda gelecek turistlere sunulacaktır. Buna da şimdiden hazır olalım. Ev hanımlarımız hem bu yemekleri ortaya çıkaracak hem de aile ekonomilerine ciddi katkı sağlayacaklardır" dedi.

Başkan Dinç ayrıca, yarışmaya renk katan yabancı öğrencileri de kutladığını ifade ederek, "Japon, Güney Kore, Fransız, Slovak, Romen öğrenciler kendi ülkelerinin mutfağından örnekler sundular. Genç yaşta bu güzel yemeklerle yarışmamızı renklendiren misafirlerimize sizlerden alkış istiyorum" diye konuştu.

Yarışmanın ardından yabancı öğrencilere "Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır" özdeyişinden hareketle Başkan Dinç tarafından birer kahve fincanı hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 15:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?