3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Büyükşehir Belediyesi baraj yaptırıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, belediye imkanlarıyla yaptırılan Gülpınar Barajı'nın şehrin 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Gülpınar Baraj inşaatında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, 104 kilometrekarelik su toplama havzasına sahip olan barajın tamamlandığında 13.5 metre temel ve 25 metre gövde yüksekliğiyle toplam 38.5 metre yüksekliğinde olacağını kaydederek, "Baraj tamamlandığında kar ve yağmur sularının birikmesiyle 3 milyon metreküp su hacmine sahip olacak. Baraj, tamamen belediyenin kendi imkanlarıyla yapılıyor. İhale usulüyle yapılmış olsaydı 10 milyon YTL'ye mal olacaktı. Ancak, biz maliyeti bu rakamın çok altına indirdik. Baraj, aynı zamanda kendi elektriğini de üretecek'' dedi.

Büyükerşen, baraj etrafında ağaçlandırma çevre düzenlemesi çalışmalarının yapılacağını belirterek, "2 kilometre uzunluğundaki barajda su sporları da yapılabilecek. Temmuzda yapımına başlanan barajın yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Baraj aynı zamanda Eskişehir'in 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak. Barajın tamamlanmasıyla Gülpınar, Sultandere köyleri ile Taşıyıcılar Kooperatifi, Sebze Hali ve Teksan Sanayi Sitesi ile bu bölgedeki fabrikalarda sel ve su baskınlarından korunmuş olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2005 Salı 08:19:28
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 16:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?