6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Çimsa'dan Eskişehir'e ek yatırım

Sabancı Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Çimsa, Eskişehir Fabrikasının ek yatırım ve modernizasyon sürecini tamamladı.

Sabancı Holdingden yapılan yazılı açıklamada, 17 aylık kısa bir çalışma döneminin sonucunda yeni üretim hattı yatırımları tamamlanarak ikinci döner fırınının devreye alındığı, yaklaşık 115 milyon YTL'lik yatırımın tamamı Çimsa'nın özkaynaklarından karşılandığı kaydedildi.

Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Çimsa, Eskişehir Çimento Fabrikasını 2005 yılı Aralık ayında devir almasının ardından geçen iki yıl içinde yaptığı yatırımlar ile adeta yeniden inşa etti. Modernizasyon yatırımı ile eski hattın performansını yükselten ve çevre kriterlerine uygunluğunu sağlayan; ikinci hat ile de büyüme stratejisine uygun olarak kapasitesini artıran Çimsa, taş üstüne taş koymaya devam etmektedir."

Eskişehir modernizasyon ve ikinci hat yatırımlarının tamamlanması ile Oysa Niğde birleşmesi sonucunda Çimsa'nın toplam klinker üretim kapasitesi 3,4 milyon tondan 4,8 milyon tona çıkmış bulunuyor. Çimsa'nın, kapasite artışına paralel olarak çimento satışlarının da 2008 yılında 5,5 milyon tona ulaşması bekleniyor. Çimsa'nın yıllık ortalama büyüme hızı yüzde 20'nin üzerinde bulunuyor.

AA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 11:20:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?