9
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Zehirlenenlerin sayısı 127'ye çıktı

Eskişehir'de, bir tekstil fabrikasinda doğalgazdan zehirlenen ve coğu bayan olan işçilerin sayısının 127'ye yükseldigi bildirildi. 

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Çetintas Tekstil Fabrikasi'nda meydana gelen olayda, doğalgaz sızıntısından dolayi zehirlendikleri sanilan cogu bayan ve aralarinda hamile kadinlarin da bulundugu 127 iscinin; ambulanslar ve otobuslerle kaldirildiklari Eskisehir Devlet, Yunusemre Devlet ve Osmangazi Universitesi Tip Fakultesi hastanelerinde tedavileri suruyor. 80'den fazla kisinin getirildigi Eskisehir Devlet Hastanesi'nde, saglik gorevlileri zehirlenenlere mudahale etmekte gucluk cekti. 

Sedyeler yetismeyince zehirlenen bayanlari zaman zaman guvenlik gorevlileri kucaklarinda mudahale odasina tasidi. Hastanenin Acil Servisi de mudahalede yetersiz kalinca, hastane koridoru mudahale odasina cevrildi. Koridorda tibbi mudahalede bulunulan iscilerin kollarina baglanan serumlar ise bant yardimiyla duvara yapistirildi. 

Bu arada isciler, fabrikada calisirken bir anda nefes alamadiklarini hissettiklerini belirterek, "Bogazimizda yanma basladi. Yetkililere haber verince, hemen bizi disariya cikardilar. Bu esnada herkes yere dusmeye baslayinca, zehirlendigimizi anladik. Sonra saglik ekipleri geldi. Fabrikada calisan 700-800 kisi var. Gazin fabrikanin icine yayildigini fark etmedik" dedi. 

Cetintas A.S. Yonetim Kurulu Uyesi Omer Cetintas ise, olay uzerine fabrikalarini paydos ettiklerini aciklayarak, "Dogalgaz sizintisi olabileceginden suphelendigimiz icin tum ekipleri fabrikamiza davet ettik. Su an fabrikamizda inceleme yapiliyor. Son aldigimiz bilgilere gore, hastanedeki arkadaslarimizin da korkulacak bir durumu yokmus" aciklamasini yapti.
Ote yandan itfaiye, ESGAZ, jandarma ve Saglik Mudurlugu ekipleri bahse konu fabrikada inceleme yapti. Olayla ilgili incelemelerin surduruldugu aciklandi. 

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de bir fabrikada meydana gelen doğalgaz zehirlenmesinde, ilk belirlemelere göre 100 işçi zehirlendi. 

Edinilen bilgiye göre, olay Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Çetintaş adlı giyim mağazasında meydana geldi. 

700 kişinin çalıştığı fabrikada sabah saatlerinde doğalgaz sızıntısı oldu. 

Fabrika yetkilileri durumu fark ederek işçileri hemen dışarı çıkardı. 

İlk tespitlere göre 100 işçi zehirlenerek ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 20:25:35
Güncelleme :22 Mayıs 2007 Salı 20:52:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
meryem özkan IP: 88.227.169.xxx Tarih : 24.05.2007 22:03:33
esasında cidden üzüldüm ben de textilde işçiyim ama belki bu olay sigortasız çalışan pekçok insan olduğunğu görmelerini sağlar bazılarının zehirlenen işçilerin çoğu ssk lı değil şimdi kalkar acilen ssk yapar ama yapsada 10 gün pirim öder çetintaşta tuvalete gitmek için kart basılır hani giriş kartı varya işte o kart yani bir kaç kere git hemen maaştan keser neyse hepsine geçmiş olsun