18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Engelli vatandaşlara mesleki eğitim projesi

Eskişehir'in Tepebaşı Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye İş Kurumu'ndan hibe almaya hak kazanan engellilere yönelik yarı değerli süs taşı ve takı tasarımı eğitim projesi uygulanmaya başlandı. 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin laboratuar ve usta eğitici anlamında destek verdiği projeye, Eskişehir'de yaşayan 15 bedensel engelli vatandaş katılıyor. Uzun süreli işsizlik problemi yaşayan, evine maddi yardım sağlamak isteyen ve ailesine bakmakla yükümlü engellilerin katılımıyla başlanan projeyle, özürlülere mesleki beceriler kazandırılması hedefleniyor. 4 ay sürecek olan eğitim kursunda, bedensel engellilere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Rıfat Bozkurt, Yrd. Doç Dr. Hüseyin Ankara ve Yüksek Maden Mühendisi Derya Özkar tarafından yarı değerli taşların işlenmesi konusunda eğitim veriliyor. 

Kurs bitiminde, Türkiye İş Kurumu Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından başarı sertifikasıyla ödüllendirecek olan kursiyerler, bu kursta yarı değerli süs taşı işlemeciliği ve takı tasarımı eğitimi dahilinde teorik ve uygulamalı dersler alacak. İstihdam bekleyen işsiz, evine maddi yardım sağlamak isteyen ve ailesine bakmakla yükümlü engelliler için önemli bir eğitim sahası açan kurs sonunda, engellilere istihdam edilebilirlik oranında el becerisi kazandırılacak. Kurs sonunda başarılı ve el becerisi kazanmaya istekli engelli vatandaşlara yönelik olarak 'Gümüş İşlemeciliği Kursu'nun da düzenleneceği bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 19:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?