3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Çalışıcı ve Büyükerşen karşı karşıya

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, sivil havaalanı pistindeki genişletme çalışmalarının imece usulü ile yapılacağını belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, imar planı olmayan bir havaalanı pist genişletme çalışmasına destek vermeyeceklerini söyledi.

Bir süre önce uluslararası hava taşımacılığına açılan Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havaalanı'nın Vali Kadir Çalışıcı tarafından yapılması düşünülen pist genişletme çalışmaları ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Kadir Çalışıcı, pistin genişletme çalışmalarının ödenek yokluğu sebebiyle imece usulü yapılmasını düşündüklerini belirterek, "Bu konuda kamu ve kurumların verecekleri desteğin yanında özel bir müteahhit firmada bize yardımcı olacak" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise bazı milletvekillerinin Eskişehir'e uçak indirip kaldırıyorlar demeleri için yarım yamalak bir işe kalkışılmasına karşı olduğunu ifade ederek, "Ben ilimizin sivil havacılık alanın da gelişmesi için baştan bu yana payı ve katkısı olan bir kişiyim. Her zaman da bunu savundum ve kente gerçek bir havaalanı yapılması için uğraş verdim. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) istekleri doğrultusunda imar planı hazırladık. Ancak gördük ki Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti'li meclis üyeleri çeşitli hesap ve düşüncelerle bu planı ret edip meclisten geçirmediler. Belediye olarak şehrin gelişmesi için imar planlarına çok önem veriyoruz. Eskişehir'de sağlıklı bir hava taşımacılığının yapılması için pistin genişletilmesinin yanında uzatılması gereklidir. Bu konuda alınacak imar planı kararıyla pistin uzatılması, alanın geleceğe cevap verecek hale dönüştürülmesine her zaman destek olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 12:53:44
Güncelleme :22 Eylül 2005 Perşembe 12:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?