3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Şeker Fabrikası'na ETO ve Pancar Koop'tan teklif

Özelleştirme kapsamında olan Eskişehir Şeker Fabrikası'na, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ile Pancar Ekicileri Kooperatifi (Pancar Koop) birlikte talip olma kararı aldı.

ETO Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, Şeker Fabrikası için Pancar Kooperatifi ile ortaklıklarının söz konusu olduğunu açıklayarak, "Eskişehir'de özelleştirilecek her şey Eskişehirli'nin olmalı. Çimento Fabrikası satıldı, kimse sahip çıkmadı. Ben fabrikanın fiyatını araştırdım, birlik, beraberlik olmayınca çimento fabrikasını Eskişehirliler alamadı. ESGAZ'ı da başkaları aldı. Doğalgazda Eskişehir Güçbirliği harekete geçti, ancak onda da başarılı olunamadı" dedi.

Eskişehirli müteşebbisin "zarar ederim" düşüncesiyle korkak davrandığını ifade eden Sarar, işadamlarının bu yüzden bu yöndeki adımlarını ileri yerine geri attığını kaydetti.

İşadamı Cemalettin Sarar, artık paylaşma zamanı olduğunu kaydederek, "Eskişehir Şeker Fabrikası'nı aldık, gitti. Şeker Fabrikası için ortaklık yapalım. Fabrikanın hisselerini alıp, halka arz edelim" diye konuştu.

Göreve seçildikleri 6 ayda vaat ettikleri programı uygulayamadıklarını söyleyen Sarar, Sivrihisar İlçesi'ne, Ankara yolu kenarına karşılıklı alışveriş merkezleri inşa etmeyi teklif etti. Globalleşen dünyada çok kapsamlı alışveriş merkezlerinin yaygınlaştığını ve insanların da tek bir yerden tüm ihtiyaçlarını giderebileceği, aynı zamanda eğlenebileceği bu tür yerleri istediğini vurgulayan Cemalettin Sarar, şehrin ticaret erbabına olumsuz etki yapmasına rağmen alışveriş merkezlerinin yatırım için gerekli olduğunu savundu. ETO Başkanı Sarar, Avrupa Birliği'nin (AB) de sonunda Türkiye'yi üye kabul edeceğini savundu.

Eskişehir Pancar Kooperatifi Başkanı Halil Ünal ise, "Şeker Fabrikası'nın Eskişehir'de kalıp, istihdamın ve üretimin devam etmesini istiyoruz. Dolayısıyla bu hususta, Pankobirlik olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 13:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?