3
Mayıs
2024
Cuma
EMLAK-KONUT

TOKİ konutlarına başvurular bayramdan sonra

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kayseri'de yapımına başlanan konutlarla ilgili başvuru yeri ve şartları, fiyatları, ödeme şartları gibi bilgilerin, Kasım ayı içerisinde netleşeceği ve sonrasında kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, vatandaşların sık sık gerek belediyelere, gerekse diğer bazı kuruluşlara TOKİ konutları ile ilgili olarak müracaatta bulunması ve değişik yerlerden yanlış bilgiler alması nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi'nden bir açıklama yapılmasının zorunlu hale geldiği kaydedildi.

Açıklamada, TOKİ konutları ile ilgili şuanda dosya dağıtımı ya da üye kaydı diye bir çalışma yapılmamakta olduğu, gerek üye kayıtlarını, gerekse konutların fiyatlarını ve ödeme koşullarını içeren bilgilerin Ramazan Bayramı sonrasında yapılacak bir duyuru ile Kayseri kamuoyuna aktarılacağı bildirildi.

Bu konuya ilgi duyan her vatandaşın haberdar olup başvuru yapabileceği kadar duyuru yapılacağı, bir oldu bitti durumu sözkonusu olmayacağının ifade edildiği açıklamada, ihalesi yapılan 1. bölge konutlarının Mimarsinan Beldesi sınırları içerisinde yapımına başlandığı, şuanda ilk bloğun 6. kata çıktığı, diğer blokların da altyapı hazırlıklarının sürdüğü belirtildi.

Yapımı devam eden 1. bölge konutların 2006 yılı Temmuz ayında teslimi öngörülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 17:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mürvet dumlu IP: 88.231.149.xxx Tarih : 17.11.2008 13:09:15

ben şuan toki konutları için üyelik basvurusu yapmak istiyorum.yanlız herhangi bir haber yok basvurunun nasıl yapılıcagı ve ödeme sekli konusunda bilgi almam gerekiyor.bu konuyla ilgili net bir haber yazarsanız cok memnun olucam.tesekkürler