4
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

TOKİ'ye başvurular başlıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kayseri'de yaptırılan konutlardan 558'i, 15 Aralık'ta başlayacak başvurular çerçevesinde satışa sunulacak.

Edinilen bilgiye göre, TOKİ tarafından Mimar Sinan Beldesi sınırları içerisinde yapımı sürdürülen konutlardan 23 blokta çeşitli büyüklülerdeki toplam 558 dairenin satışına 15 Aralık'tan itibaren başlanacağı bildirildi. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların 15 Aralık-6 Ocak tarihleri arasında Ziraat Bankası şubelerine 2 bin YTL başvuru bedeli ödemeleri gerektiği, ardından Satın Alma ve Talep ve Yüklenim Belgesi'ni imzalayacakları belirtildi.

Proje kapsamında satışa sunulan konutlardan daha fazla sayıda başvuru olduğu takdirde 23 Ocak 2006 tarihinde "Konut Alma Hakkı ve Seçme Önceliği Kurası" çekilecek. Konut sayısından daha az sayıda başvuru olduğu takdirde ise kura çekimi yapılmayacak, konut seçme önceliğinde banka başvurusu sırası esas alınacak. Konut satın almak için başvuruda bulunanların daha önce Toplu Konut İdaresi'nden bir konut satın almamış ve TOKİ'den bir kredi kullanmamış olmaları şartı aranacak.

Konut seçim işlemleri 30 Ocak-28 Şubat 2006 tarihleri arasında yapılacak ve alıcılar seçtikleri ödeme şekline göre yüzde 10, yüzde 15 veya yüzde 25 peşinatı (2 bin YTL başvuru bedeli bu rakamdan düşülecek), 31 Ocak-1 Mart 2006 tarihleri arasında Ziraat Bankası Kayseri Şubesi'ne yatırarak 'Gayri Menkul Satış Sözleşmesi'ni imzalayacaklar. Seçilen peşinat miktarına göre oluşacak 96, 108 ve 120 aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki TEFE, ÜFE ve memur maaş artış oranlarından en düşük olan artış oranı dikkate alınarak yeniden düzenlenecek.

Başvuru yapıp da konut sahibi olmaya hak kazanamayanların 2 bin YTL tutarındaki 'Başvuru Bedelleri' 25 Ocak 2006 tarihinden itibaren iade edilecek. Konutların teslim süresi başvuru tarihinden itibaren 16 ay olacak ve anahtar teslimi idarece belirlenen programa göre yapılacak. Anahtar teslimi öncesinde KDV kanunu uyarınca yüzde 1 KDV bedeli ayrıca alıcılar tarafından ödenecek.

.
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 04:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?