4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

AKP'li Arslan esnafla buluştu

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir'de hizmet anlamında sessiz sedasız devrim yaptıklarını söyledi. 

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (KESOB), esnafla toplantı yapan Ak Parti Kırşehir Milletvekili Arslan, özellikle eğitim ve öğretim, köy yolları, sağlık, tarım ve hayvancılık, kültür ve turizm, ağaçlandırma, tarımsal sulama, üniversiteleşme gibi önemli konularda son derece büyük hizmetlerin altına imza attıklarını kaydetti. Arslan, "Kırşehir, eğitim ve öğretim kalitesi yanında yerleşim yeri, coğrafi yapısı ve zengin bir tarihi yapısıyla Orta Anadolu'nun kültür ve tarih başkentidir" dedi. 

Kırşehir'de bölünmüş yol konusunda kısa sürede uzun mesafeler aldıklarını belirten Arslan, "Kaman-Kirlisu arasında Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü'nün duble yol çalışması sürüyor. Bu yolun yapılması ile birlikte trafik akışı oldukça düzenli ve sık olacak. Yol ağları ile de bir çalışma yaptık. Çiçekdağı-Arabın Köyü arasındaki 22 km'lik yolu karayollarının programına aldırdık ve bu yol tamamlandı. 20 köyümüz bu yoldan faydalanıyor. Şu anda Aksaray istikametine giden Ortaköy yolu il yoluydu. Burayı devlet yolu haline getirdik. Aksaray milletvekillerine bize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Buranın ağ değişikli yapılacak ve bölünmüş yol haline gelecek. Kayseri-Kırşehir-Kırıkkale bölünmüş yolu tamamlandı. Hacıbektaş-Mucur yolu ile Ömeruşağı-Ayvalık-Çiçekli yolu ve Çiçekdağı-Doğankaş-Akbıyıklı yolu da tamamlandı. Kaman'da bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. 2006-2007 yılı çalışmalarımız arasında Aşıkpaşa Kavşağı'nda bir alt geçit düşünüyoruz. Yine Boztepe-Kırşehir yolundaki eğimli yolları düzelteceğiz. Fiziki şartların hazırlanması için Maliye Bakanlığına ödenek talebinde bulunduk ve para bekliyoruz" diye konuştu. 

Sıdıklı-Sarıyahşi Köprüsü Projesi'nin yakın zamanda hayata geçeceğini kaydeden Arslan, "Projenin ihalesi ve yer teslimi tamamlanarak inşaata başlandı. İç karlılık oranı yüzde 51 olan bu köprü yol, yaklaşık 415 metre uzunluğunda. Köprünün bitmesi ile birlikte Kırşehir'in güneyinde bulunan yöre insanları 15 dakikada Kırşehir'e gelecek. Bu köprünün bitimiyle ilimiz siyasi, ekonomik ve ticari alanda oldukça güçlenecek" şeklinde konuştu. 

Toplantıya, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Ahi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Cemil Arda, Ak Parti İl Başkanı Yaşar Bahçeci, Kredi Yurtlar İl Müdürü Adem Akkoç, daire müdürleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda oda başkanı ve esnaflar katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 10:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?