22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Bakan Gül'ü şaşırtan ilginç istek

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kırşehir ve Kayseri'de yaptığı incelemeler sonrasında Ankara'ya dönerken Kırşehir'in Kaman İlçesi'ni ziyaret ederek, burada vatandaşlarla sohbet etti.

Bakan Gül, Kayseri dönüşü Kırşehir'in Kaman İlçesi'ni ziyaret ederek bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu. Ziyaretinde ilk olarak Kaman'ın Çağırkan Beldesi'nde bulunan ve Japonlar tarafından yapılan Ortadoğu Arkeoloji Enstitüsü ve Kalehöyük Kazı alanı ile Japon Bahçesini gezerek kazı çalışmalarıyla ilgili Enstitü sorumlusu Prof. Dr. Sachihiro Omura'dan bilgiler aldı.

Ardından Kaman İlçe merkezine hareket eden Bakan Gül, burada yaklaşık bin kişilik bir topluluk tarafından coşkuyla karşılanırken, Bakan Gül'e ziyaretlerinde Vali Selahattin Hatipoğlu, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, Kaman Belediye Başkanı Turgut Aslan, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir ile Daire Müdürleri ve partililer eşlik etti. Kaman'da coşkuyla karşılanan Bakan Gül, burada belediye çay bahçesinde toplanan vatandaşlarla uzun süre sohbet ederken; konuşmalarında özellikle geçmiş hükümetlerin yanlış yönetim politikalarını eleştirerek, AK Parti Hükümeti'nin icraatlarını anlattı.

AK Parti Hükümeti ile birlikte Türkiye'nin dört bir yanında başta duble yol olmak üzere birçok alanda tarihi hizmetlere imza attıklarını belirten Bakan Gül, "2001 yılına kadar Türkiye'de hergün çeşitli ürünlere ve mazota zam geliyordu. Bugün aldığınız bir ürünü bir hafta sonra alamıyordunuz. İnsanlar birbirlerine parasının değerinin kaybolması korkusu nedeniyle borç bile vermiyorlardı. Çiftçimiz altındaki traktörünü satmaya başlamıştı. Bu ülkede doğru düzgün yol bile yoktu. Ama ne oldu da bu gün Türkiye'nin dört bir köşesinde duble yol çalışması yapılıyor. Bu dağlar, bu akarsular o zaman bir engel olarak yok muydu? İşte AK Parti Hükümeti, duble yol başta olmak üzere bir çok hizmetin altına imza attı. Bunları hiç kimse görmezden gelemez. Çiftçimiz traktörünü satarken şimdi yenilemeye başladı. Traktör fabrikalarından bize aylık raporlar geliyor ve her geçen ay traktör satışları artıyor. 2001 yılından önce her gün mazota zam yapıyorlardı. Öyle ki, bu yönetimler düz yolda giden kamyonu bile devirdiler" dedi.

Diğer yandan, "Türkiye'de insanımız cebindeki paradan utanıyordu" diyen Bakan Gül, "İnsanımızın cebinde bulunan çok sıfırlı liralar dışarıda itibarımızı düşürüyordu. Türkiye'de cebinde milyonlar gezdiren milyoner çoktu ama hepsi fakirdi. Hatta milyarderler bile vardı ama hepsi fakirdi. Biz bunları da engelledik. Şu anda insanımız cebinde döviz yerine Türk Lirası taşıyor ve bundan gurur duyuyor. Türkiye'nin önü açıktır. Bu istikrar ve yönetim anlayışıyla geleceğimiz daha güzel olacaktır. İflas etmiş bir işyerini bile 2 yılda zor ayağa kaldırırdınız ama biz 2.5 yıllık kısa bir sürede Türkiye'yi düze çıkardık. İnşallah daha güzel günler bizi bekliyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan, konuşmaları sırasında kendisini dinleyen bazı vatandaşların hamam istemesi üzerine şaşıran Bakan Gül, "Bunların hepsi olacak. Biz geldiğimizde yoldan altın bulmadık, petrol bulmadık. İnşallah Kaman'a hepsi yapılacak" diye konuştu.

Bakan Gül Kaman halkı ile sohbetinin ardından Ankara'ya hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 11:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?