16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Ali Efendi'yi anmaya siyasetçi ilgisi

Kırşehir'in Mahsenli Beldesi'nde, Ali Efendi'yi anma törenlerinin 7.'si büyük bir katılımla gerçekleşti. Mahsenli Ali Efendi'yi anma törenlerine MHP'li eski bakanlardan Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu, AK Parti Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, Kırşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcıları Ekrem Yıldız ve Veysel Bulut, Kırşehirliler Konfederasyonu Başkanı Mehmet Ali Alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Daire Başkanı Temel Çiloğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Burhan Yıldız, MHP İl Başkanı Arif Kılıç, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan törenlerde, açış konuşmasını Mahsenli Belediye Başkanı İbrahim Seven yaptı. Mahsenli Ali Efendi'nin memleketi Mahsenli Beldesi'nde bugüne kadar hiçbir adli olayın gerçekleşmediğini belirten Başkan Seven, "Mahsenli Beldemiz'de Ali Efendi hürmetine bugüne kadar hiçbir şekilde ne kavga, ne cinayet, ne de başka bir adli olay gerçekleşmemiştir. Bu konum itibariyle halkımızla gurur duyuyor ve Mahsenli Beldesi'nin tüm dünya'ya örnek olmasını istiyoruz. Bugün burada Ali Efendi'yi anarken birliği, beraberliği ve kardeşliği ön planda tuttuk. Beldemize desteklerini esirgemeyen başta yaptığı park ile Mahsenli halkının gönlüne taht kuran Kırşehir Belediye Başkanımız Halim Çakır'a ve AK Parti Kırşehir Milletvekilleri'ne, CHP Kırşehir Milletvekili'ne, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu'na ve Eski Bakan Ramazan Mirzaoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Seven'in konuşmasının ardından sırasıyla Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Yıldız, Kırşehirliler Konfederasyonu Başkanı Mehmet Ali Alan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, MHP'li eski bakanlardan Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu ve AK Parti Kırşehir Milletvekili Hacı Turan birer konuşma yaparken, konuşmaların hemen ardından da Kırşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Mahsenli Parkı ve Mahsenli Belediyesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Anma töreni sırasında davetlilere pilav ve ayran ikram edilirken, törenler Mahsenli Ali Efendi'nin kabrinde yapılan dua ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 21:46:24
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 12:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?