4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Başkan icraatlarını anlattı

28 Mart 2004 mahalli seçimlerinin ardından geçen 2 yıllık süreçte, AKP'li belediyenin yaptığı çalışmalar ve hazırlanan projeler, düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna aktarıldı.

Akçaabat Lokantası'nda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkanı Halim Çakır, Başkan Yardımcısı Veysel Bulut, belediye birim müdürleri, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile belediye meclis üyeleri katıldı. 28 Mart seçimleri sonrası 2 yıllık çalışma programı hakkında ve hizmetler hakkında açıklamalarda bulunan Çakır, belediye başkanı seçilmesinde emeği geçenlere ve kendisine oy veren, vermeyen tüm Kırşehir halkına teşekkür ederken, öncelikle 2 yıllık faaliyetlerini değerlendirdi.

SIKI TASARRUF UYGULAMASI
2006 ve 2007 yılı için hazırlanan projelerle ilgili bilgiler veren Başkan Çakır, göreve gelmesi ile birlikte tasarruf tedbirlerine gittiklerini vurgulayarak, "Kırşehir Belediyesi'nde ve tüm birimlerinde tam anlamıyla bir savurganlık ve vurdumduymazlık vardı. Çalışanlarımız adeta kendi işlerini unutmuşlardı. Göreve gelir gelmez insan kaynaklarımızı yeniden yapılandırma yoluna gittik ve işe yeni aldığımız üniversite mezunu gençlerimizle ve mevcut birim müdürlerimizle sıkı bir çalışma temposu içerisine girdik. Bugün tüm birimlerde, işinin ehli insanlar görev yapıyor ve belediye bünyesinde oluşturduğumuz bilgi ve internet ağıyla her türlü bilgiye ulaşıp, uygulamaya alıyor. Diğer yandan, göreve gelmemizle birlikte yine sıkı bir şekilde tasarruf tedbiri uygulamasına girdik. 180 milyar lira aylık gideri olan mazot giderini, aldığımız tedbirler sayesinde sadece 30 milyara, yaklaşık 60 milyar lira olan araç parçası alım giderlerini ise 2 milyar liraya düşürdük" dedi.

EKMEK TEKELİ KIRILDI
Diğer yandan, Belediye Halk Ekmek Fabrikası ile yıllardır Kırşehir'de süre gelen ekmek tekelini kırdıklarını vurgulayan Başkan Çakır, "Yıllarca Kırşehirim'in değerli insanlarına sağlıksız ve gramajı düşük ekmek yedirdiler. Birilerine sağlanan rantı, belediye olarak kırdık ve hortumları kestik. Bugün belediye halk ekmek fabrikamızda istenildiğinde, 60 bin ekmek çıkarabiliriz. Şuan itibariyle günlük 19 bin adet ekmek çıkarıyor ve bu ekmeği vatandaşımıza sağlıklı bir şekilde, 150 bin liraya ikram ediyoruz. Seçimde vaat ettiğim 5 bin ekmeği, fakire ve fukaraya ücretsiz dağıtacağıma dair sözümü katlayarak yerine getirdim ve bu sayı bugün 7 bin oldu. Halkımızın ekmeğini birilerine rant uğruna oynatmam ve ekmeğimizin kalitesini asla bozdurmam" diye konuştu.

2 YILDA 250 KM ASFALT ATILDI
2 yıl içinde 250 kilometre asfalt atıldığını belirten Belediye Başkanı Halim Çakır, 2006 yılı içerisinde kent merkezinde asfalt çalışmalarına hız vereceklerini vurgulayarak, "AK Partili belediye yönetimi olarak 2 yıl içinde tüm kenar mahallelerimize toplam 250 km asfalt attık ve bayındırlık fiyatı 8 trilyon olan asfalt maliyetlerini kendi imkanlarımızı 3 trilyon liraya kadar düşürdük. 2004 ve 2005 yıllarında kent merkezinde devam eden doğalgaz çalışmaları nedeniyle asfalt çalışmalarına hız veremedik. Ancak, 2006 yazında kent merkezinde asfalt ve kaldırım çalışmalarına hız vererek, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz. Yeter ki halkımız bize güvensin ve biraz daha sabırlı olsun" şeklinde konuştu.

ARITMA TESİSİ 2007'DE TAMAM
Kırşehir Belediyesi'nin tarihi hizmetlere de ev sahipliğini yapacağını kaydeden Belediye Başkanı Çakır, arıtma ve katı atık arıtma tesisleri için düğmeye basıldığını ifade ederek, "Çevre Bakanlığı ve İller Bankası nezdinde başlattığımız çalışmalar netice verdi ve 12 trilyon maliyetli arıtma tesisiyle 2.5 trilyon maliyetli katı atık depolama merkezi projeleri hazırlanarak, uygulamaya alındı. Her 2 projede 2006 ve 2007 yıllarında tamamlanarak çok kıymetli hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak" dedi.

1 TRİLYONLUK ARAÇ PARKI
Göreve gelmesiyle birlikte araç parkına yeni araçlar kazandırdıklarını belirten Başkan Çakır, "8.5 trilyon borçla aldığımız Kırşehir Belediyesi'nde adeta tarih yazıyoruz. Devletimize ve milletimize olan borçlarımızı kuruşu kuruşuna ödüyoruz. 20 trilyon lira bütçeli Kırşehir Belediyesi'nde hizmetlerimizin parayla ölçülecek yanı kalmadı. Bunun en basit örneği ise yıllarca itfaiye problemi yaşanan ilimize tam donanımlı itfaiye, 2 adet kepçe, 1 adet cenaze taşıma aracı ve 1 adet vidanjör alarak hizmete soktuk. Bu araçlarımızın bize maliyeti tamı tamına 1 trilyon ve hiç kimsenin bize bu konuda 'Ne hizmet yapıyorsunuz ?' demeye hakkı yok" diye konuştu.

İÇME SUYUNDA BÜYÜK İNDİRİM
İçme suyunda yüzde 50'ye varan indirim yaptıklarını kaydeden Başkan Çakır, su tahsilat oranlarının da arttığını vurgulayarak, "28 Mart mahalli seçimlerinde verdiğim bir sözde içme suyunun yüzde 50 indirilmesine ilişkindi. Bu sözümü de yerine getirdim ve daha önce 1 milyon 100 bin lira olan suyunun tonunu, 590 bin liraya düşürdüm. Böylelikle hem su tahsilat oranımızı yüzde 35'lerden yüzde 70'lere çıkardık hem de kaçak su kullanımının önüne geçtik. Kaçak suyla mücadelemiz aralıksız sürüyor ve kaçak su kullanan vatandaşlarımıza kesilen cezaları asla affetmedik. Yine su abone sayımızı yüzde 40 artırarak, gelir ve giderlerimizi kontrol altına aldık. Vatandaşlarımızın temiz su içmesi için de göreve gelir gelmez tüm su depolarımızı temizleterek, sağlıklı bir hale getirdik" ifadesinde bulundu.

ATIL HALDEKİ BİNALAR MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞTU
Başkan Çakır, Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü ve belediye hizmet binası başta olmak üzere belediyenin tüm binalarında restorasyon çalışması yaptıklarını belirterek, "Kırşehir'de ciddi anlamda belediye binalarımızın restorasyona ihtiyacı vardı ve her türlü haksız ve yersiz iddialara rağmen tüm binalarımızda restorasyon çalışmasına girdik. Belediye hizmet binamız başta olmak üzere sosyal işler müdürlüğü, bakım ikmal müdürlüğü, itfaiye ve mezarlıklarda tam anlamıyla hızlı bir çalışma yaptık ve tüm binalarımızı modern bir görünüme kavuşturduk. Şuan itibariyle vatandaşlarımıza şeffaf, temiz ve modern binalarda hizmet veriyoruz. Belediye bir şehrin aynasıdır ve biz bu süreçte çok az maliyetle tüm binalarımızı Kırşehir'e ve halkımıza yakışır bir şekle getirdik" dedi.

ESKİ SANAYİ SİTESİ TAHLİYE ETTİRİLDİ
Yıllarca siyasi rant uğruna kaldırılamayan ve kentin kalbine saklı hançer durumunda olan Eski Sanayi Sitesi'ni tahliye ettirdiklerini vurgulayan Başkan Çakır, bu bölgede önemli projeleri hayata geçireceklerini ve hissesi bulunan vatandaşların haklarını koruyacaklarını belirterek, "Geçmiş siyasilerin her zaman söz verip yerine getiremediği Eski Sanayi Sitesi'ni büyük bir azim ve kararlılıkla boşalttırarak tahliye ettirdik. Kent merkezinde adeta tinercilerin mekanı olan ve üniversite öğrencilerinin korkulu rüyası haline gelen sanayi sitesini kaldırmak bize nasip oldu ve seçimlerden önce verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadık. Eski Sanayi Bölgesi ile ilgili proje çalışmalarımız sürüyor ve çok yakında buraya konuşlandırılacak proje netleşecek. Bu bölgeyle ilgili olarak bizim tek isteğimiz, ilgisi ve alakası olmayan kişilerin gereksiz gündem oluşturmaya çalışmamaları ve biraz sabır etmeleridir. Ancak, şu hususun çok iyi bilinmesini istiyorum. Burada hissesi olan vatandaşlarımızın haklarını canım pahası olsa yedirmem ve gasp ettirmem. Onların hakkı fazlasıyla verilecek " şeklinde ifade etti.

ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKILDI
Üniversite öğrencilerine ilk defa burs vermeye başladıklarını da belirten Başkan Çakır, Ramazan Bayramı'nda da öğrencilere iftar çadırlarıyla ücretsiz sıcak yemek ikram ettiklerini vurgulayarak, "Sosyal belediyecilik bizim işimiz. Bu konuda belediye tarihinde ilk defa başlattığımız uygulamalar var. Bunlardan bir tanesi ilk defa bu yıl 100 üniversite öğrencisine aylık 50 milyon olmak üzere burs vermeye başladık. Yine göreve gelir gelmez hem üniversite yerleşkesine hem de Cacabey Meydanı'na iftar çadırları açarak, 1 ay içerisinde toplam 50 bin vatandaşımıza sıcak yemek ikram ettik. Uygulamalarımız, önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Her ne kadar da bu memlekete çivi çakmayan insanlar tarafından yaptığımız bu çalışmalar yersiz bir şekilde eleştirilse de uygulamamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz, milletten aldığımızı tekrar millete vermeyi biliyoruz. Başkaları gibi hem devletten hem de milletten geleni kendi cebimize indirmiyoruz" diye konuştu.

HUZUREVİ VE KADIN SIĞINMA EVİ YAPILIYOR
Sosyal belediyecilik anlamında yaptıkları bir diğer çalışmanın da huzurevi ve kadın sığınma evi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Halim Çakır, "Kırşehir Belediyesi olarak huzurevi inşaatına bugüne kadar 250 milyarlık destek verdik. Huzurevinin bir katını biz yaptırıyoruz. Huzurevinin yanı sıra sadece Kırşehir Belediyesi olarak kadın sığınma evi yaptıracağız. Dolayısıyla hem ihtiyarlarımıza hem de çeşitli vesilelerle sokağa atılan kadınlarımıza, kızlarımıza sahip çıkmış olacağız" şeklinde konuştu.

KAPALI SPOR SALONU 2006'DA HİZMETE GİRECEK
Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi'nde mücadele veren Yeni Kırşehirspor'a ve amatör spor kulüplerine desteklerinin aralıksız sürdüğünü de belirten Başkan Çakır, belediye bünyesinde oluşturdukları gençlik spor kulübüyle de ücretsiz olarak kick boks, güreş, tekvando, masa tenisi ve bilardo kursları veriliyor. Bunların yanında belediye olarak şehrimize tam anlamıyla uluslar arası standartlara uygun kapalı spor salonu yapmak için Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanımız Sayın Mehmet Ali Şahin ile görüşmemiz neticesinde proje hazırlıklarına başladık ve yaklaşık 2.5 trilyon maliyetli 1500 kişilik salonumuzu bu yılın sonunda inşallah halkımızın ve sporcularımızın hizmetine sunacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 16:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
imdat bozkurt IP: 81.215.24.xxx Tarih : 30.05.2006 16:31:49
bravo sayın başkan.memleketime sahip çıkan her kişinin önünde saygıyla eğiliyorum.işte egitim kökenli olmanın farkı.temennim kültürümüzü de tüm yurdumuza tanıtmanız ve yaşatmanız.çalışma arkadaşlarınıza ve size teşekkürler.