1
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Kırşehir Belediyesi harcamalarda şimdi daha dikkatli...

Kırşehir Belediyesi, kısa sürede aldığı sıkı tasarruf tedbirleri sayesinde birçok birimde yapılan harcama giderlerini yüzde 300’lere kadar düşürdü.

28 Mart mahalli seçimlerinin ardından israfsız belediye anlayışını aktif bir şekilde uygulamaya sokan Belediye Başkanı Halim Çakır, gerek belediye başkan yardımcıları gerekse birim müdürlerine verdiği talimatlarla, belediye’de tasarruf dönemini başlattı.

Alınan kararlar ve yapılan tasarruflarla ilgili bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bulut, “ Kırşehir Belediyesi olarak 01 Nisan 2004 tarihi itibariyle Belediye Başkanı Halim Çakır’ın talimatları üzerine, tasarruf konusunda gerçek manada kısa vadede önemli kararlar aldık. Belediye olarak aldığımız kararlar sonucunda, aylık benzin gideri 180 milyar lira olan bakım-ikmal müdürlüğü’nde bu rakam 40 milyar liraya düştü. Hurda halinde teslim alınan 8 otobüsten 5 tanesinin bakım ve onarımı yapılarak Dinekbağı, Güneykent, Mehtap Tepesi, Anadolu Mahallesi, Kındam Mahallesi, Ökse Mevki’ne belediye otobüs seferlerine başladık. Yakın zamanda da Bağbaşı Mahallesi’ne servislerimiz başlayacak. Yine park ve bahçelerde kullanılmak üzere 40 milyona satın alınan çöp kutularını kendimiz 16 milyona üretiyor ve halkımızın hizmetine sunuyoruz. 175 milyona alınan oturma bankları, bakım-ikmal müdürlüğü çalışanlarımızca 40 milyona üretiliyor ve park-bahçelere monte ediliyor. Özellikle bizim için çok büyük önemi olan ve gideri 6 ile 10 milyar arasında değişen su pompalarının arıza giderleri, iyi bir araştırma ile sadece 500 milyon liraya düştü. Küçük bir arıza için revizyon adı altında İstanbul’a gönderilen su pompalarının bakımı için her defasında 6 ile 10 milyar arasında belediye’ye fatura kesilmiş ve ödenmiş. Şu anda su pompalarının tamir ve bakımı için bizden sadece 500 ile 1 milyar arasında değişen rakamlar isteniyor. Bu anlamda, Kırşehir Belediyesi olarak gerçek manada giderlerimizde yüzde 300-400’lere varan tasarruf sağlamış bulunuyoruz.” dedi.

Diğer yandan, bakım-ikmal müdürlüğü’nde bulunan hurdaların ve hurda pvc boruların eritilerek ihale ile satılacağını ifade eden Başkan Yardımcısı Bulut, “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde su pompalarımızın bulunduğu kuyulara sabotaj girişiminde bulunulmuştu. Bu nedenle, Ökse ve Selafur mevkiinde bulunan su kuyularımızın güvenliğini sağlamak için buralara bekçi lojmanları yapacak ve sabit bekçiler bulundurarak pompalarımızın güvenliğini sağlayacağız.” dedi.

KentHaber - Kırşehir
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 21:24:36
Güncelleme :21 Şubat 2005 Pazartesi 12:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?