2
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Kırşehir Halkı Aldatılıyor mu?

Zamanında Kırşehir’in merkezi yerine yapılmış ve halen burada küçük bir bina olarak hizmet(!) veren Tekel binasının bundan 8-10 yıl kadar öncesi koskocaman bir arsası vardı. Bu arsanın yarıdan biraz fazlası ilgili Bakanlıkla anlaşmaya varılarak Kırşehir Belediyesi’ne devredildi. Belediye buraya büyük bir cami yaptıracaktı. O zamanki düşünce, plan ve projeler böyleydi.
 
Sonra ne olduysa bu düşünceler zamanla değişti. Cami yine yapılacaktı ama, caminin altına kocaman bir işyeri yapılması plana dahil edilmişti. Şimdi bu işyerlerinin inşaatı hızla devam ediyor ancak, cami inşaatı ne olacaktı? Başta öyle değildi, değiştirilen projeye göre cami ile işyeri inşaatları birlikte yürütülecekti fakat fikirler ve planlar şimdi tekrar değişti; cami inşaatı halktan toplanacak paralarla yapılacaktı.
 
Söz konusu arsaya yapılacak inşaatın plan ve projeleri ikide bir değişime uğratılıyor ama bu değişimin nedenleri hep halktan saklanıyordu. Ve halen,  -bilenler biliyor-  bu arsaya cami inşaatı diye yola çıkılıp da, hangi düşünceye hizmetle bu projeler birkaç değişikliğe uğratıldı?  
 
Şimdi halk soruyor, bu caminin inşaatı işyerlerinin inşaatı ile birlikte yürütülecekti de bundan neden vazgeçildi ve cami inşaatı için para neden halktan toplanmak isteniyor?
 
Kırşehir halkı şimdi bu sorunun cevabını ilgililerden açık açık öğrenmek istiyor. Ve halk diyor ki, “Enayi yerine konmayalım. Değişikliklerin sebepleri bize açıklanmadığı ve geçerli bir mazeret olmadığı sürece de biz bu cami için katkı sağlamayız.”
M. Duran Sönmez
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 18:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?