24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Elma dalında kaldı

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde bazı elma üreticileri, fiyat düşüklüğü nedeniyle elmaları ağaçlardan toplamadı.

Konya'da son yıllarda elma üretiminde söz sahibi bir yöre konumuna gelen Beyşehir İlçesi'nde bu yıl geçtiğimiz yıla göre elde edilen rekolte sevindirici olmasına rağmen, alıcı olmaması nedeniyle elma iyi gelir getirmedi. Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, ilçede üreticinin gayret göstermesiyle bu yıl geçtiğimiz yıllara göre çok kaliteli elma üretildiğini vurgulayarak,

"Bununla birlikte elma üretiminde artış da oldu. Ancak bolluk yarar yerine zarar getirdi. Elmaya teklif edilen rakamlar, üreticinin maliyetini bile karşılayamaz durumdadır. İçler acısı durumdaki üreticiler, ellerindeki ürünleri pazar yerlerine çıkararak satmak için çabalıyor. Ama, yöntemle eldeki ürünü elden çıkarmak mümkün değil" dedi.

Beyşehir'de birçok elma yetiştiricisinin alıcı olmaması nedeniyle ürünü dalında bırakmak zorunda kaldığını belirten Ersözlü, "Üretici elmayı toplatıp da ne yapacak. Toplatmaya da para verip iyice içeri mi girecek. O yüzden, birçok üretici elmayı toplayıp çok ucuza vermek yerine, dalında çürümeye terk etmek zorunda kaldı. Oysa, elma üreticisi 2006'dan oldukça umutlu idi. Ama, ürün bolluğu nedeniyle elmanın para etmemesi, üreticide hayal kırıklığı yaşattı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 10:40:47
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 13:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?