2
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Pancarlar kar altında kaldı

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde pancar söküm sezonu devam ederken, erken gelen kar yağışı tarlalarda söküm yapılmayı bekleyen şeker pancarını beyaz örtü altında bıraktı.

Beyşehir'e bağlı birçok yerleşim biriminde yer alan tarlalarda devam eden pancar sökümü, araya giren Ramazan Bayramı'na rağmen devam etti. Ancak bayramın ilk gününün gecesi başlayan yoğun kar yağışı arazilerde sökümü bekleyen ürünlerin beyaz örtü altında kalmasına neden oldu.

Buna rağmen, Kasım karıyla birlikte gelen soğuk havanın dona yol açmaması, sonraki günlerde ise yerini daha sıcak bir havaya bırakması tarlalarda söküm yapılmayı bekleyen ürüne zarar vermedi. Bayram sonrası karların erimesiyle birlikte yine hummalı bir çalışma içerisine giren söküm işçileri, pancar tarlalarında çalışmaya devam ediyor.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, "Kasım ayında meydana gelen kar yağışı birtakım sıkıntılara yol açsa da bereketiyle birlikte geldi. Düne kadar, aşırı kuraklık nedeniyle yağmur ve bol kar yağışı istiyorduk. Çok şükür bu gerçekleşti. Bu arada, pancar tarlalarını kaplayan beyaz örtü ise karların erimesiyle birlikte kalktı ve söküm işçilerimiz yine işlerine devam etmeye başladı. İnşallah bu yıl bol yağışlı bir kış mevsimi yaşarız, diye umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 13:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?