1
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kar yağışı çiftçiye yaradı

Ramazan Bayramı'nın ilk günü Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde etkisini sürdüren kar yağışı, bir kısım olumsuzluklara rağmen çiftçiye yaradı.

Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, son yağışların özellikle hububat ekimi yapan Beyşehir çiftçisinin yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Bu yağışların hububat ekimine çok faydası oldu" dedi. Beyşehir yöresinde çiftçinin güz döneminde erken ekim yapanlarını çok sevindiren yağışın, tohumların çimlenmesini sağladığını vurgulayan Karşıyaka,

"Ekilen tohumlar birden tarlalarımızda yeşil bir görüntü ortaya çıkardı. Son yağışların yeni ekilecek araziler için de olumlu etkileri var. Güz dönemi ekimini yapamayan çiftçilerimiz de üzülmesin. Yeni ekim yapacak üreticilerimiz için de tarlalarda tohum için gerekli olan rutubeti temin etmiş oldu. Şu anda tohumluğun çimlenmesi için gereken nem ve sıcaklığın ikisinin de mevcut olduğu bir ortamı yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü de, yağışların Beyşehir çiftçisini memnun ettiğini kaydederken, "Yöremizde bulunan çiftçilerimizin yüzde 70'i hububat üretimi yapıyor. Hububat eken çiftçimizin birçoğu güz dönemi ekimini ramazan bayramı öncesinde gerçekleştirmiş ve ardından yağışın gelmesini bekliyordu. Son kar yağışı o yüzden çiftçimize deyim yerindeyse 'ilaç gibi' geldi. Bol yağışlı bir mevsimin ardından inşallah bereketli geçecek bir 2006 yılı diliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 14:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?