18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kuzine sobalar revaçta

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde kış hazırlığını tamamlayan sobacılar, müşteri yolu gözlemeye başladı.

Beyşehir'de soba satıcılığı yapan Durmuş Yücel, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sezona hazır hale geldiklerini belirterek, Beyşehir'de vatandaşların havaların soğumaya başladığı Ekim ayıyla birlikte evlerde soba kurma telaşına düştüğünü, bu nedenle soba piyasasında bir hareketliliğin yeni yeni görülmeye başladığını söyledi.

Kendilerine daha çok eskiyen sobalarını yenilemek isteyen müşterilerin geldiğini belirten Yücel, "Soba fiyatları geçen yıla göre çok fazla artmadı. Bir kovalı sobayı kalitesine ve büyüklüğüne göre 80 ile 160 YTL arasında satışa sunuyoruz. Son yıllarda en fazla ilgiyi gören kuzine tipi sobaların fiyatı ise, kova ve tepsileri ile birlikte 100 ile 120 YTL arasında değişiyor. Kuzine sobaları Beyşehir'de çok ilgi görmeye başladı. Özellikle tüp masrafından endişe eden ailelerin tercih ettiği kuzine sobalar üzerinde her türlü yemek pişirilebiliyor, fırın amaçlı da kullanıldığından pasta ve börek yapılabiliyor. Bu yüzden kuzine sobalar bölgemizde hayli revaçta olan ürünler arasına girdi" dedi.

Dargelirli ailelerin yanı sıra, Beyşehir'e dışarıdan yükseköğrenim için gelen ve evlerde barınan kız öğrencilerin de bu tip sobalara yöneldiğine dikkati çeken Yücel, "Kuzine sobalar birden fazla ihtiyaç için kullanıldığı için en çok rağbet gören modeller arasında bulunuyor. Kuzine sobanın dışında, en çok ilgiyi gören diğer modeller ise yuvarlak kovalı sobalar oluyor. Bölgemizde tuğlalı sobalar pek fazla rağbet görmüyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 16:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?