18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Levrek bereketi

Beyşehir Gölü'nde avlanan levrek, üretim yapan avcıların yanı sıra göl çevresinde faaliyet gösteren balık işletmelerinin de yüzünü güldürdü.

Beyşehir Su Ürünleri İşletmecileri Birliği (BEYBİRLİK) Başkanı İdris Dana, ihracata yönelik fileto üretimi yapan Beyşehir Gölü çevresindeki balık fabrikalarının levrek üretiminin geçtiğimiz yıla göre 2 katına çıkması nedeniyle yüzünün güldüğünü söyledi. Beyşehir Gölü'nden geçtiğimiz yıl aylık olarak avlanan levrek balığı miktarının ortalama olarak 15-20 ton civarında olduğunu, bu yıl ise bu miktarın 2 katına yükselerek 40 ton seviyelerine çıktığını belirten İdris Dana, 20-40 ile 40-60 santim boydaki filetoların büyük ilgi gördüğünü belirtti.

BEYBİRLİK Başkanı İdris Dana, ihracata yönelik fabrikaların yurt dışına fileto levrek ihracatı yaptığını, diğer işletmelerin ise aracı firmalar vasıtasıyla dış ülkelere balık gönderdiğini ifade ederek, "Beyaz eti nedeniyle levrek ABD ve Kanada başta olmak üzere tüm Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ediliyor. Balık bolluğu hem ihracatımızı artırdı, hem de firmalarımızın yüzünü güldürdü. İşletmeler tam kapasiteyle talebe cevap vermek için çalışıyor" dedi.

Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka ise, Beyşehir Gölü'nde ihracata yönelik olarak işlenen fileto levreğin veriminde bu yıl yaşanan artışın kendilerini oldukça memnun ettiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 13:23:30
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 13:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?