18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Şap aşısı özelleşti

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yeni uygulamasıyla bundan böyle il ve ilçeler ile kırsal alandaki şap aşılama faaliyetlerini özel sektör yürütecek.

Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, bakanlığın yeni uygulaması doğrultusunda yörede şap aşılama çalışmalarının bundan böyle özel sektör tarafından sürdürüleceğini söyledi. Aşılama yapacak firma ve özel veterinerlerin tespit edilebilmesi için Tarım İlçe Müdürlüğü bünyesinde ihale açıldığını ve ihaleye giren bir veteriner firmasının olduğunu belirten Karşıyaka, "İhaleyi üstlenen firma tarafından ilçemizde bulunan büyük ve küçükbaş hayvanlar şap aşısından geçirilecek. Sonbahar dönemi aşılama kampanyası, 31 Ekim tarihine kadar devam edecek" dedi.

Tarım İlçe Müdürü Karşıyaka, özel sektöre verilen aşılama faaliyetlerinin denetim ve kontrollerinin ise yine kendileri tarafından yapılacağını hatırlatarak, "Aşılama çalışmaları sonrasında hayvanlardan kan alıp laboratuarlara gönderme ve bağışıklık oluşup oluşmadığını tespit ve kontrol işlemleri, tarım il ve ilçe müdürlükleri tarafından yapılacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 14:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?