3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

100 köyle ulaşım kesildi

Nevşehir'de kötü hava şartları nedeniyle şehirlerarası birçok karayolu ve köy yolları trafiğe kapandı. Yoğun tipi ekiplerin çalışmasına engel oluyor.

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir'de dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ile birlikte şehir merkezinde kar kalınlığı 22 santimetre olarak ölçülürken yüksek kesimlerde kalınlık 30 santimetreye kadar ulaştı. Metrekareye son 24 saat içerisinde 19 kilogram yağışın düştüğü Nevşehir'de kar yağışı gece tipiye dönüştü.

Tipi ve beraberinde gelen buzlanma şehirlerarası ve şehir içi trafiği de olumsuz etkiledi. Tipi ve yoğun buzlanma nedeniyle Nevşehir-Aksaray, Nevşehir-Kırşehir ve Nevşehir-Kayseri karayolu trafiğe kapandı. Karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bu yollarda trafik zaman zaman tek şeritten verilebiliyor.

Bu arada Nevşehir il genelinde 100 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi. Yoğun tipi, Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasına engel olurken, uzun uğraşlar sonucu açılan yollar ise kısa süre sonra yeniden trafiğe kapanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2008 Salı 12:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?