4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

107 kişiye ceza uygulandı

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün geçen yıl içerisinde gerçekleştirdiği denetimler ve sorumluluk alanlarındaki bir dizi uygulamaları ile Kabahatler Kanunu ve Polis Vazife ve Salahiyet Kanunları ve belediye tarafından belirlenen kurallara uymayan 107 kişiye ceza uygulandı.

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün geçtiğimiz yıl içerisinde periyodik olarak yaptığı denetimler sonucunda, işyeri kapanış saatine ve temizlik kurallarına uymayan, portör muayenesini gününde yaptırmayan, park yapması yasak alanlara park yapan, geliş ve geçiş yolunu işgal eden, dilencilik yapan, terminal harici yolcu alan, meskun mahalde hayvan besleyen, zamansız çöp çıkartan ve ruhsatsız olarak faaliyet gösteren toplam 107 kişiye, Kabahatler Kanunun 32. ve Polis ve Vazife Salahiyet Kanunu'nun 6. maddesinin b bendi gereğince 117 ila bin 183 YTL arasında değişen oranlarda ceza uygulandı. Ayrıca 11 işyerine de 7-15 gün arasında kapatma cezası uygulandı.

Bu arada 13 Nisan 2007 tarih ve 26492 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ruhsat yönetmeliği gereğince, kent merkezinde faaliyet gösteren bütün umuma açık işyerleri ile sıhhi ve gayri sıhhi müesseselerin ruhsatlandırılması çalışmalarının Nevşehir Belediye Zabıtası Müdürlüğü tarafından yapılabileceği hükmü çerçevesinde 2007 yılı içerisinde 263 adet işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 10:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?