6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Mafyanın oyununu internet bozdu

Romanya'da Türk mafyası tarafından kaçırılarak rehin tutulan Denizli'deki işadamının başına gelen olayı internetten öğrenen Kapadokyalı turizmci, kendisi için kurulan tuzaktan son anda kurtuldu.

Kendilerini Romanya'da faaliyet gösteren bir seyahat acentesi olarak tanıtıp Türkiye'de çeşitli turizm merkezlerindeki otel sahiplerini telefonla arayarak Romanya'dan 860 kişilik bir turist grubu getireceklerini belirttikten sonra görüştükleri turizmciyi Romanya'ya davet eden ve bu yöntemle daha önce Denizli'den bir işadamını kaçıran mafya, bu kez Kapadokya'da bir turizmciyi aradı. Nevşehir'in Göreme beldesinde bulunan Kelebek Pansiyon'un sahibi Ali Yavuz, geçen hafta kendisini Romanya'dan arayan ve isminin Umut olduğunu belirten bir kişinin S.C. Construction Company SRL adlı şirketlerinin Romanya Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Kapadokya bölgesine 860 kişilik bir turist grubu göndereceğini söylediğini belirtti.

Görüşme sonrasında kendisine faks çeken şahsın, göndereceği kafileyi 60'ar kişilik gruplar halinde Türkiye'ye ulaştırmayı planladıklarını, konaklama masrafları için 174 bin avro bütçelerinin bulunduğunu kaydettiğini belirten Yavuz, "Faksın ardından beni sözleşme yapmak için Romanya'ya davet etti. Romanya'da bakanlık yetkilileri ile bir protokol imzalayacağımızı ve bu protokol sonrasında bana 174 bin avro ödeme yapacaklarını söyledi. Fakat görüşmelerde sürekli olarak Romanya'ya otel sahibi olarak benim gelmem konusunda telkinlerde bulundu. Benim vizem olmadığı için gidemeyeceğimi söylediğimde ise yakın bir akrabamı gönderebileceğimi kaydettiler. Niçin yakın akrabam veya beni çağırdıklarını sorduğumda ise bana bunun güven açısından olduğunu söylediler" dedi.

Romanya'dan arayan Umut isimli Türk şahıs ile bir hafta boyunca telefon görüşmelerinin devam ettiğini ve bu sırada kendisinin de Romanya'ya gitmesi için bir kişi aradığını belirten Ali Yavuz, son olarak pazartesi günü pansiyonunda yetkili olan yakın arkadaşı Mehmet Bozlak'ı göndermeye karar verdiğini söyledi. Yavuz, "Benim vizem yoktu ve yakın akrabalarım içerisinde de vizesi olup gönderebileceğim bir kişi bulunmuyordu. Sonra yakın arkadaşım olan ve vizesi de bulunan Mehmet Bozlak'ı sözleşme imzalayarak söz konusu konaklama bedeli olan 174 bin avroyu almak için Romanya'ya göndermeyi planladık. Bu kararımı Romanya'daki Türk şahsa telefonda ilettim ve kendisi her ne kadar memnun olmasa da daha sonra göndereceğim kişinin bana ne kadar yakın olduğunu ve yaşını sordu. Bu zamana kadar Romanya'daki şirket hakkında şüphelerimiz oldu ancak teklif bizim için çok cazipti ve fazla üzerine gitmedik" diye konuştu.

Mehmet Bozlak'ın Romanya'ya gideceği günün gecesinde internette bir araştırma yaptıklarını ve şirket ismini Google'nin Türkçe sayfalarında arattıklarında çıkan haberler karşısında şaşkına döndüklerini ifade eden Ali Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: "Sabah arkadaşımız Romanya'ya çıkmak için tüm hazırlıklarını yapmışken gece aklımıza şirketi internetten araştırma fikri geldi. Önce şirket ismini Google'de arattık ve şirketin oldukça büyük bir potansiyele sahip olduğunu öğrendik. Tam her şeyin yolunda olduğunu düşünürken bir anda Google'nin Türkçe sayfasına şirket ismini yazdık ve sonrasında karşımıza bizi şaşkına çeviren haberler çıktı. Haberlere göre bizi arayan kişi daha önce farklı bir isimle aynı şirketin ismini kullanarak Türkiye'den işadamlarını kaçırmış ve rehin almıştı. Daha önceki olaylarda kullandıkları senaryo ile bize söyledikleri olay ise aynıydı. Bizden önce de aynı yöntemle Denizli'den Romanya'ya davet ettikleri bir işadamını rehin almışlar ve bu yöntemi bir süre sonrada Manisa'dan bir turizmci için denemiş ancak başarılı olamamışlar. Olayları hayretle okuduktan sonra nasıl bir tezgahtan kurtulduğumuzu fark ettik. İlk defa turizmci olarak vizemin bulunmamasına sevindim. Belki de vizem olsa teklif sonrası düşünmeden atlayıp Romanya'ya gidecektim. Biz Romanya'ya gitmeyince bu kez bizi tekrar aradı. Ben maddi durumumun şu anda iyi olmadığını söyleyip bana bin dolar göndermesini istediğimde telefonu kapattı ve bir daha beni aramadı. Bu gibi konularda diğer turizmci arkadaşlarımızın da dikkatli olması gerek" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 18:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?