5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

22 şehit mezarı onarıldı

Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından il genelindeki 22 şehit mezarı onarılarak mezarlıklara Türk Bayrakları dikildi.

Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından, merkez ilçenin yanı sıra Gülşehir, Kozaklı, Avanos, Acıgöl, Ürgüp ve Derinkuyu ilçelerine bağlı köylerde bulunan 22 şehit mezarlığında yapılan bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar ile birlikte bakıma muhtaç şehit mezarlıkları mermer taşlarla yenilendi ve şehitlerin kabirleri başına Türk bayrağı dikildi.

Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Belada, şehit mezarlıklarının bakım ve onarımlarının yapılması ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda, köylerde bulunan şehit mezarlıklarının bakımlarının İl Özel İdaresi, kasaba, ilçe ve il merkezlerindeki mezarlıklarda ise belediyelerce yapılacağını söyledi. Belada, "Şehit ve Gazilerimiz için ne yapsak azdır.Bu çalışma programı kapsamında köylerimizdeki 22 şehit mezarlığını gezerek eksikliklerini tespit ettik. Bazıları fiziki olarak bakım ve onarım yapılması gerekiyordu. Bu çalışmaları tamamladıktan sonra tüm şehit mezarlarına Türk bayrağı da diktik" dedi.

Konuyla ilgili İl Özel İdaresinde Genel Sekreter Ahmet Belada'dan bilgi alan Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu ise, "Şehitlerimize karşı düşen görevlerimiz var bu görevleri en iyi şekilde yerine getirmekle mükellefiz.Bizler bakım ve onarım çalışmasını planlamıştık ancak köylülerimizden bayrak talebi geldi ve bunu da yerine getirdik" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 13:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?