6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Butik otellerde sigara yasağı

Kapadokya bölgesinde kayadan oyma ev, pansiyon ve butik otellerde, kaya ve taş duvarların dumanı emmesi nedeniyle sigara içilmesine izin verilmiyor.

Serinn House Butik Oteli sahibi Eren Serpen, Kapadokya bölgesinde geleneksel motiflerle işlenmiş kayadan oyma konaklama tesislerinin her geçen gün arttığını bildirdi.

Modern tasarım unsurlarının minimalist yaklaşımla kullanıldığı butik mekanlarda birçok işletmecinin sigaraya karşı olduğunu belirten Serpen, bu mekanlarda kullanılan yapı taşlarının emici özelliği olduğunu ve sigara dumanını emdiğini söyledi.

Kapadokya'nın butik otellerinin, bölgenin taş ustalarının el emeği, göz nuruyla tek tek işlenerek özenle inşa ve restore edildiğini bildiren Serpen, dünyanın en iyi 10 butik otelinden biri seçilen kendi otellerinde de odalarda, kapalı ve ortak alanların hiç birinde sigaraya izin vermediklerini kaydetti.

Bu tür mekanların korunmasının büyük önem taşıdığını, bu nedenle sigara içme yasağının tüm tesislerde uygulanması gerektiğini vurgulayan Serpen, otellerine gelen yabancı turistlerin de yasağa itiraz etmediklerini, aksine memnuniyet duyduklarını belirtti.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 14:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?