6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Cami ve taziye evi açıldı

Nevşehir'de, hayırsever işadamlarından Vehbi Tüfekçi'nin, babası M.Hamdi Tüfekçi adına yaptırdığı Kaldırım Mezarlığı girişindeki camii ve taziye evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
 
Kaldırım Mezarlığı girişinde arsası Nevşehir Belediyesi tarafından sağlanan ve işadamı Vehbi Tüfekçi tarafından babası M.Hamdi Tüfekçi adına yaptırılan Camii'nin açılış törenine; Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Emniyet Müdürü İsmail Güzeldemirci, İl Müftüsü Yaşar Yaprak, Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Fatsa, Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Seçen, Yusuf Kaya ve Cafer Okur, Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Belada, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törende konuşan Başkan Ünver, cenazesi olan vatandaşların yer darlığı nedeniyle taziye amacıyla gelenleri ağırlamada oldukça büyük sıkıntı çektiğinin gözlemlendiğini ifade ederek, toplumsal bir dayanışma içerisinde hayırsever iş adamlarının bu konuda önemli katkılar sağladığını belirtti. Bu hizmetin bir benzerinin de yine hayırsever Uzer ailesi tarafından Taşlıbel Mezarlığı girişinde ortaya konulması için çalışmaların büyük bir hızla sürdüğünü ifade eden Ünver, bu hizmetlerinden dolayı Tüfekçi ve Uzer ailelerine teşekkür etti. 

İl Müftüsü Yaşar Yaprak da, Kabe-i Muazzama'nın birer şubeleri olarak değerlendirdikleri camilerin Allah'ın evi olarak da anıldığını belirtti. Yeryüzünün huzur evleri olarak da isimlendirilebilen camilerin cennet mesafesi noktasında olduğunu vurgulayan Yaprak, bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli merkezlerinde görev yapmasına karşın Nevşehir'deki gibi hayır hizmetlerinde kendi başına hizmetini yapan ve çabuklaştıranları görmediğini belirterek, bu hizmetlerinden dolayı Tüfekçi ailesine teşekkür etti. 

Daha sonra M. Hamdi Tüfekçi Camii ve taziye evi; Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Müftüsü Yaşar Yaprak ve hayırsever işadamı Vehbi Tüfekçi tarafından hizmete kazandırıldı.
.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 16:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?