6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kurbanlık uyarısı

Nevşehir'de Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, kurban alacak vatandaşlara uyarıda bulunarak, veteriner sağlık raporu ve kulağında küpesi olmayan hayvanların alınmamasını istedi.

Nevşehir Tarım İl Müdürü Ahmet Sertoğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara kurban alırken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyardı. Kurban kesmek için alınacak hayvanların sağlıklı olması, özellikle küpeli, menşei belgeli ve veteriner sağlık raporlu olan hayvanların satın alınması gerektiğini belirten Sertoğlu, hayvanlarda ayrıca ağız, göz ve burunlarında sürekli akıntı olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Sağlıklı hayvanların hareketleri ve bakışlarının canlı, tüylerinin parlak, derilerinin elastiki ve burun uçlarının nemli olduğunu belirten Tarım İl Müdürü Ahmet Sertoğlu, tüyleri karışık, topal ve kör olan hayvanlar ile zayıf hayvanların tercih edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Sertoğlu, ayrıca kurban kesilecek hayvanların gebe olmamasına dikkat edilmesini vurgulayarak, gebe hayvanların ekonomik yönden de büyük kayıplara neden olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 11:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?