6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Müftü cemaatten yardım istedi

Nevşehir İl Müftüsü Yaşar Yaprak, Ramazan ayında camilerde meydana gelen ayakkabı hırsızlıklarına karşı vatandaşlardan yardım istedi. 

Nevşehir'de bulunan bütün camilerin tek cami hocasıyla hizmet gördüğünü ve müezzin açığı bulunduğunu belirten İl Müftüsü Yaprak, Ramazan ayında meydana gelebilecek ayakkabı hırsızlıklarına karşın cami cemaatinden destek beklediklerini ifade etti. 

Camilerden bu tür hırsızlıkların yapılmasının en başta kendisini üzdüğünü söyleyen Yaprak, "Ne yazık ki ilimiz genelindeki özellikle tarihi ve kültürel açıdan önem arz eden camilerimizde, bu tür hırsızlık olaylarıyla sık sık karşılaşılıyor. Bu nedenle geçen ay camilerimizde bulunan tarihi açıdan değerli halı ve diğer eşyaları, koruyamadığımız için Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne gönderdik. Ramazan ayında camilerimizde yaşanabilecek ayakkabı hırsızlıklarına karşı cami cemaatimizden yardım istiyoruz. İl genelindeki camilerimizin tamamı tek kadrolu hocayla hizmet veriyor. Böyle olunca da bu tür aksaklıkların giderilmesi için cemaatin yardımcı olması gerekiyor. Camilerimizde hırsızlık olaylarının yaşanmaması için ayakkabılığa yakın bölümlerde ibadetlerini yapan cemaatimizin şüpheli gördükleri kişileri uyarmaları ve o bölümü gözlem altında bulundurması gerekiyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 10:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?