6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Nevşehir'de don uyarısı

Nevşehir'de hafta sonu etkili olmaya başlayan kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığı geceleri eksi 15 dereceye düştü. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları don olaylarına karşı uyardı.
Nevşehir Meteoroloji Müdürü Savaş İlktürk yaptığı açıklamada, uzun bir süredir hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Nevşehir'de hafta sonu başlayan kar yağışının etkisini kaybedeceğini ancak Cuma gününden itibaren yeni bir yağışlı hava dalgasının etkili olacağını söyledi. Kar kalınlığının 8 cm olarak ölçüldüğü il merkezinde, metrekareye düşen yağış miktarının ise 23.9 kg olduğunu kaydeden Meteoroloji Müdürü İlktürk, kar yağışı sonrasında hava sıcaklıklarının da düşmeye devam edeceğini kaydetti.
Hafta boyunca gündüz saatlerinde 0 ve sıfırın altında eksi 2 derece olarak seyredecek olan hava sıcaklığının gece saatlerinde ise eksi 15 dereceye kadar düşeceğine dikkat çeken İlktürk, vatandaşların ve özellikle tarım üreticilerinin don olaylarına karşı tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2007 Salı 12:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?