7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Trafiğe yeni düzenleme geliyor

Nevşehir'de her geçen gün artan trafik yoğunluğu karşısında trafiğin daha düzenli hale getirilmesi amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından çalışmalar sürdürülüyor. Halen çalışmaları devam eden doğalgaz şebeke hattının yapımının tamamlanmasının ardından kent içi trafiğinin rahatlatılması amacıyla hazırlanan projenin uygulamasına geçilecek. 

Nevşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Hasan Ünver başkanlığında gerçekleştirildi. 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, kent trafiğinin rahatlatılması amacıyla bir dizi çalışmalar içerisinde olduklarını belirtti. Çalışmalar çerçevesinde Atatürk Bulvarı ve Osmanlı Caddeleri'nin tek geliş ve gidişli olarak düzenleneceğini dile getiren Ünver, Atatürk Bulvarı üzerinde 7 metre genişliğinde yola karşılık kaldırımların 4.5 metreye ulaşacağını ve bulvar boyunca çeşitli alanlarda 200 araçlık otopark alanının oluşturulacağını kaydetti. 

Ünver, kent trafiğinin tıkanıklıktan kurtarılması için Eski Kayseri Yolu'nda da ciddi bir yapılanmanın ortaya konulacağını belirterek "Nevşehir trafiğinin rahatlatılması amacıyla arkadaşlarımız tarafından oldukça güzel bir proje hazırlandı. Projenin uygulanmasına, halen yapım çalışmaları devam ettirilen doğalgaz şebeke hattının döşenmesi çalışmalarının ardından başlayacağız. Kısa zamanda Atatürk Bulvarı, Osmanlı Caddesi, Lale Caddesi ve Eski Kayseri Caddesi'nde bir dizi yapılanmalarla trafik inanıyorum ki ciddi manada sorun olmaktan çıkacak. Yeni trafik düzenlemesi ile Nevşehir kent merkezindeki trafik akışında da ciddi ivmeler sağlanacaktır" dedi.
Daha sonra Belediye Meclisi gündemine ilişkin konuları ele aldı. Toplantı yaklaşık 1.5 saat süre ile devam etti.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 11:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih yagci IP: 85.144.37.xxx Tarih : 28.10.2006 20:47:55
once calismanizdan dolayi size tesekkur ederim busene izine geldigimde cok guzel oldugunu gordum her taraf yemyesil tertemiz insaallah boyle devam eder bu yilbasinda tekrar gelicem nesehire doyamadim ben hollandadan salih saygilarimla