6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Peribacaları geceleri de gezilebilecek

Kapadokya bölgesinde yer alan doğa harikası peribacaları, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin geceleri de izleyebilmeleri için ışıklandırılacak.

Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uçhisar beldesinde yer alan ve turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi Uçhisar Kalesi ve Güvercinlik Vadisi'nin ışıklandırılması için çalışmalara başladıklarını belirten Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, bu konuda sponsor arayışlarının sürdüğünü kaydetti. Uçhisar Kalesi'ndeki mevcut ışıklandırmanın yeterli olmadığını ifade eden Zuhal, kalenin ve beldelerinde bulunan Güvercik Vadisi'nin beyaz ışıklarla aydınlatılması için proje hazırladıklarını ve bununla ilgili olarak ışıklandırma ve aydınlatma firmaları ile temasa geçtiklerini söyledi.

Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, "Dünyada başka hiçbir ülkede olmayan peribacalarının gündüz olduğu kadar gece de etkileyici bir görüntüsü var. Mevcut imkanlarla bir süre önce Uçhisar Kalesi'ni sarı şık ile aydınlatmaya çalıştık. Yeterli olmayan bu çalışma için bile oldukça olumlu tepkiler aldım. Şimdi bu aydınlatmayı beyaz ışıklarla yapmak istiyoruz ancak belediye olarak bütçemiz bu konuda yetersiz. O nedenle sponsor arayışımız var. 2008 yılında bu yöndeki çalışmaları tamamlamak amacındayız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2007 Pazartesi 11:54:39
Güncelleme :24 Aralık 2007 Pazartesi 11:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömür dursun IP: 85.105.55.xxx Tarih : 27.12.2007 16:09:37

böyle bir şehir yok başka yerde ya oralı olduğum için değil gerçekler onu gösteriyor