6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Uluslararası sempozyum

Nevşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde, Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu ve Hacettepe Üniversitesi'nin işbirliğinde düzenlenen "Uluslararası Gezi Edebiyatı Sempozyumu", 26-29 Mart tarihleri arasında Nevşehir'de gerçekleştirilecek.

KKTC Meclis eski Başkanı ve Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Kurulu (KIBATEK) Başkanı İsmail Bozkurt, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul İnal ve KIBATEK Türkiye Temsilcisi Metin Turan'ın düzenleme komitesi üyeliğini yaptığı Uluslararası Gezi Edebiyatı Sempozyumu, Nevşehir Dinler Otel'de gerçekleştirilecek. Sempozyuma, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev, Azerbaycan Asya Üniversitesi Rektörü ve KIBATEK Azerbaycan Temsilcisi Prof. Dr. Celil Garipoğlu Nagiyev, Vektör İlimler Merkezi Başkanı Prof. Dr. Elçin İskenderzade'nin yanı sıra Hacettepe, Atatürk, Yakın Doğu, Galatasaray, Çukurova, Süleyman Demirel, Doğu Akdeniz üniversitelerinden çeşitli enstitülerin başkan ve öğretim üyeleri ile birlikte Almanya, Macaristan, Ukrayna, Bulgaristan, Kazakistan, Azerbaycan, Polonya, Özbekistan ve KKTC'den tanınmış 50'yi aşkın edebiyatçının katılması bekleniyor.

Konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, belediye olarak KIBATEK ve Hacettepe Üniversitesi'nin işbirliğinde çeşitli dünya ülkelerinden gelecek ünlü edebiyatçıları misafir etmeye hazırlandıklarını belirtti. Nevşehir Belediyesi'nin, uluslararası düzeyde edebiyat dünyasına katkı sağlamayı hedeflediğini dile getiren Başkan Ünver, Nevşehir'in tanıtılması bakımından "Uluslararası Gezi Edebiyatı Sempozyumu"nun büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Belediye Başkanı Ünver, ayrıca her yıl geleneksel olarak verilen KIBATEK Edebiyat Ödülü'nün, düzenlenecek sempozyumda gerçekleştirilecek ödül töreniyle bu yıl Kazak Şair Muhtar Şahanov'a takdim edileceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 15:43:37
Güncelleme :14 Mart 2006 Salı 15:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?