2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Belediye başkanları Kapadokya'da

Türkiye Belediyeler Birliği'ne (TBB) üye 10 Büyükşehir Belediye Başkanı, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in davetlisi olarak ziyaret ettikleri Nevşehir'de hem toplantı yaptılar, hem de eşleriyle birlikte Kapadokya Bölgesinin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret ettiler.

TBB Encümen üyeliği görevini de yürüten Nevşehir Belediyesi Başkanı Hasan Ünver'in daveti üzerine 'Kapadokya Buluşması' adı altında düzenlenen etkinliğe katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Aytaç Durak, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Ziya Yılmaz ile Düzce Valisi Ercan Topaca Nevşehir Konağı'nda bir günlük çalışma toplantısında bir araya geldi.
Toplantının ardından Nevşehir Konağı'nda birlikte yemek yiyen belediye başkanları daha sonra Kapadokya Bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.

Kapadokya bölgesinin göz alıcı doğa, tarih ve kültür değerlerini ortaya koyan Göreme, Uçhisar, Zelve, Paşabağı, Devrent Vadisi'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanlarına Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'de eşlik etti. İki gün süre ile Nevşehir'de misafir edilen 10 Büyükşehir Belediye Başkanı, daha sonra kendileri için düzenlenen balon turuna katılarak, Kapadokya bölgesinin büyülü güzelliklerini yerin 800 feet yüksekliğinden görme imkanı buldular. Balon gezisi, geziye katılanlara uçuş sertifikası ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle son buldu.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 10:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?