2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kar ve tipi balon turlarını engelledi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden, peri bacaları ile ünlü Kapadokya'da, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 3 gündür balon turları yapılamıyor.

Anatolian Baloons Havacılık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer, gazetecilere yaptığı açıklamada yoğun kar yağışı, tipi ve rüzgar nedeniyle Kapadokya'da balon turlarını yapamadıklarını söyledi.

Balon turlarının 3 gündür yapılamadığını kaybeden Uluer, tipinin olmaması, rüzgarın da uygun şekilde esmesi halinde balon turlarının yeniden yapılabileceğini belirtti.

Balonları uçurmadan önce her gün Meteorolojiden hava raporu aldıklarını hava şartlarının uygun olması halinde önümüzdeki günlerde yine balon turlarına başlayacaklarını bildiren Uluer, bu gibi havalarda balonların uçmasının büyük risk oluşturduğunu ifade etti.

Uluer, ''Hava şartları düzeldikten sonra Peribacaları gökyüzünden çok güzel izlenebilecek. Peri bacaları karlar arasında görülmeye değer bir manzara oluşturuyor. Kar yağışı sona erdikten sonra turlarımıza yeniden başlayacağız'' diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 12:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?