2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Zihinsel engellilere belediye desteği

Nevşehir'deki eğitilebilir zihinsel engelliler, Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir dizi kurslarda eğitilirken, çeşitli spor branşlarına da aktif olarak katılımları sağlanıyor.

Nevşehir Belediyesi tarafından kurulan Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde engelliler içinde ayrı bir branş oluşturdu. Oluşturulan bu branşta Nevşehir'deki çeşitli zihinsel engelliler bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerindeki eğitilebilir engelliler, Futbol, Basketbol, Voleybol ve Atletizm dallarında Beden Eğitimi öğretmenleri Altan Altıntaş ve Zuhal Gönenç nezaretinde faal olarak çalışmalarını sürdürüyorlar.

Geçen yıl oluşturulan takım ile çeşitli turnuvalara da katılan zihinsel engelliler, belirli zaman aralıklarıyla yaptıkları antrenmanlarla, çeşitli spor dallarında imkanların sağlanması halinde ne denli bir başarıya imza atacaklarını da ortaya koyuyorlar.

Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen antrenmanlarda, 13 yaş ve üzeri erkek ve bayan zihinsel engelliler, bu yıl içerisinde de düzenlenecek çeşitli spor müsabakalarında Nevşehir'i başarı ile temsil etmeye çaba harcıyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 10:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeliha tuzköylü IP: 88.249.51.xxx Tarih : 26.04.2008 19:13:57

Nevşehir Belediyesi ni bu konuda tebrik ediyorum gayet güzel ve örnek bir davranış sorumluluğun bilincinde model oluşturacak bir tutum sergilemişler bu da kalkınmaya atılmış çok önemli adımlardan biri Nevşehir in megakent yolunda ilerleyiş sürecindeki en anlamlı ve en modern desteklerden biri gerçekten başta belediye başkanı ve yardımcılarıyla birlikte böyle güzel aktivitelere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum ve NEVŞEHİR li olduğum için onur duyuyorum. ZELİHA TUZKÖYLÜ