7
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Köy çocukları kuaförle tanıştı

Nevşehir'de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde açılan kuaförlük kursunda eğitim gören kursiyerler, köylerdeki öğrencilerin saçlarını keserek hem pratik yaptı hem de köy çocuklarının kuaförle tanışmasını sağladı.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Kuaförlük kursuna devam eden 25 kursiyer, 15 gün süreyle merkeze bağlı kasaba ve köylerdeki okullarda yaklaşık 5 bin çocuğa ücretsiz saç kesimi yapacak. İlk olarak Çardak Köyü'nde uygulamaya başlayan kursiyerler, buradaki çocukların saçlarını kesti. Hayatlarında ilk kez kuaförle tanışan öğrenciler uygulamadan oldukça memnun kalırken, kursiyerler yaklaşık 5 saat içerisinde 200 öğrencinin saç kesimini gerçekleştirdi.

Halk Eğitim Merkezi Kuaför Öğretmeni Serap Bilgin, bu uygulama sayesinde hem kursiyer öğrencilerin derslerde öğrendikleri saç kesimi ve saç bakımı konusunda el becerilerini arttırdıklarını, hem de köylerde kuaföre gidemeyen öğrencilere yardımcı olduklarını söyledi.

Bilgin, "Bu uygulama sayesinde sadece öğrencilere saç kesimi yapmakla kalmıyor, saçlarında problem olan çocukları da tespit ediyoruz. Daha sonra bu çocukların ailelerine bilgi vererek saçlarındaki sorunun giderilmesini sağlıyoruz. Bu uygulama sayesinde geçtiğimiz yıl 4 bin öğrenciye ulaştık. Bu yıl ki hedefimiz yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşmak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 13:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?