6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kültür Parkı'na müze

Kapadokya Bölgesinin tarihi geçmişi içerisinde yetiştirilen tüm ağaçlar, Nevşehir Belediyesi tarafından kurulacak Kapadokya Ağaç Müzesi'nde sergilenecek. 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, dünyanın en önemli kültür turizm merkezi konumundaki Kapadokya Bölgesinde ayrı bir öneme sahip ağaç yapısının ortaya çıkartılması amacıyla bir dizi çalışmalar yaptıklarını belirtti. 

Ünver, Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi yanında oluşturdukları Kültür Park içerisinde yapacakları bir çalışma ile Kapadokya Bölgesinde M.Ö. 8000' li yıllardan beri yetiştirilen ağaçlardan günümüze kadar ulaşabilenlerin bir yada ikişer adedinin bu alanda ekileceğini söyledi. 

Nevşehir'i ziyaret eden turistlere farklı bir turizm aktivitesi sunularak turizmin çeşitlendirilmesi noktasında yapılacak çalışmalara da önemli ivme kazandıracak Nevşehir Ağaç Müzesi üzerinde peyzaj mimarı, çevre mühendisi ve mimarlardan oluşan uzmanlar kurulunun halen çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Ünver, Kapadokya iklimine uygun bir şekilde yetiştirilen çeşitli türdeki ağaçların Kültür Parkı'na dikileceğini belirtti.
Ünver, dikimi yapılacak her ağacın yapısı ve özellikleriyle bilginin de çeşitli dillerde pirinç levhalara yazılarak her ağacın yanına dikileceğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 12:12:41
Güncelleme :2 Ekim 2006 Pazartesi 12:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?