4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Abay'dan eğitime destek

Sivaslı İşadamı Lütfi Abay Sivaslı İşadamı Lütfi Abay tarafından masraflarının bir kısmının karşılanacağı belirtilen ve 'Çocuk Dostu Okul' projesi kapsamında yapılacak olan 18 derslik okul inşaatının temeli atıldı.
Kılavuz Mahallesi'ndeki temel atma törenine Vali Hasan Canpolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivaslı işadamı Lütfi Abay, mahalle halkı ve öğrenciler katıldı. 

Törende ilk olarak konuşan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yolcu, 18 derslik ve 6 laboratuarın bulunduğu okulun, bin 500 YTL'ye mal olacağını söyledi. Çocuk Dostu Okul projesi kapsamında yapılacak okulun tamamlanmasının ardından inşaatın yanındaki Hasan Vardar İlköğretim Okulu ile birleştirileceğini kaydeden Yolcu, daha sonra da koşu ve yürüyüş alanları, spor sahaları ve ana okulu yapılarak, buranını eğitim kampüsüne çevrileceğini belirtti. Yolcu, işadamı Abay'ın inşaat masraflarının 500 bin YTL'sini karşıladığını sözlerine ekledi ve kendisine teşekkür etti. 

Ardından konuşan işadamı Abay ise, Sivas'ın, Doğu'nun Kapadokya'sı olduğunu belirterek, "Son dönemlerde sanayi ve diğer konularda gelişmeye başlayan Sivas'a bir katkım olması için buraya geldim ve okul yaptırmak istedim. Benim isteğim bu okulun binasını yapıp bırakmak değil, öğretmenlerimizin bina içerisinde fikri hür, vicdanı hür, ülkemizin geleceğini sağlayacak öğrencilerimizi yetiştirmeleridir" diye konuştu. 

Son olarak konuşan Vali Hasan Canpolat da, hizmetlerin ve hayırların en güzelinin okul yaptırmak olduğunu söyledi. Dünyanın hiçbir ülkesinde insanların okul yaptırarak devlete bağışlamadığına dikkat çeken Vali Canpolat, "Bu önemli konu, sadece ülkemizde bulunuyor. Hayırseverler ve işadamlarımızın eğitime yaptığı destek ile eğitimin sıkıntıları ortadan kalkıyor. Sivas'ta 5 yıl önce, ilk olarak eğitim sorununun ortadan kaldırılacağını, bunu da 5 yıl içinde tamamlayacağımızı söylemiştik. 3 yıl geçti ve önümüzde 2 yıl var. Bu zaman zarfında özellikle kırsal alanda işadamlarımız büyük bir yarış içerisinde. Her tarafa okul yaptırıyorlar. Yaptırırken de işlerinin başında durup, takip ediyorlar. Bu da çok önemli bir konudur. Diğer taraftan kent merkezinde ise, okullarımızın altyapı sorunlarını tamamlıyoruz. Bu yıl içerisinde her okulun tadilatını yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Sinan Cihan'ın okuduğu dua ile okul inşaatının temeli atıldı.
.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 20:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?