3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Meslek edindirme kursları

Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'nde açılan meslek edindirme kursları vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Koyulhisar Kaymakamı Kadir Ekinci, insanların kendilerini yenilemeleri ve geleceğe yönelik yatırım yapmaları için sürekli eğitim görmesi gerektiğini söyledi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ndeki kursları ziyaret eden Kaymakam Ekinci, Halk Eğitim Müdürü Yahya Epsileli'den bilgi aldı. Birçok branşta kurs açtıklarını belirten Epsileli, "Eğitim ve kültürel alanlarla birlikte, özellikle işsizler ve ev hanımları için İngilizce, KPSS Hazırlık, Bursluluk Sınavına Hazırlık, Okuma-Yazma, Arapça, Biçki-Dikiş, Makine Nakışı, Avcılık Eğitimi, Arıcılık ve Bağ- Bahçe Budama ve Halk Oyunları kursları açtık. Gelecek taleplere göre kurslarımız devam edecektir" dedi.

Ziyarette kursiyerlerle konuştuktan sonra açıklama yapan Ekinci, "İnsanların kendilerini yenilemeleri, geleceğe yönelik yatırım yapmaları için eğitime ihtiyaçları vardır. Eğitimde öncü ilçe olmayı hedefleyen bir ilçe olan Koyulhisar'da bize düşen görev bu yolda onlara destek olmaktır. Eğitim insanla doğan, insanla gelişen en değerli hazinedir. Bu düşüncelerle yola çıkarak vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel anlamda ihtiyaç duyacakları, boş zamanlarını değerlendirebilecekleri kurslar açarak onların yanında yer alıyoruz" diye konuştu.

Kaymakam Ekinci, " Açılan kurslara 454 öğrenci katıldı. 'Her yaşta ve her zaman eğitim' sloganıyla halk eğitim merkezindeki çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 19:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?