7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Uçurum olan yola bariyer istiyorlar

Sivas'ın Suşehri ilçesinde taşımalı eğitim gören bazı öğrenciler ile servis sürücüleri, özellikle kış mevsiminde tehlikeli olan ve her gün geçtikleri güzergaha bariyer istedi.

Edinilen bilgiye göre taşımalı olarak her gün 11 köyden 129 öğrencinin geçtiği güzergah, kış mevsiminde kar yağması ve yolların buzlanması nedeniyle tehlike ile karşı karşıya geliyor. Karşıyaka İlköğretim okuluna götürülen öğrencilerin yaklaşık 50 metre derinliğindeki yoldan geçerken çok korktuklarını belirten okul yetkilileri, "Karşıyaka ilköğretim okulunda taşımalı sistem ile 11 köyümüzden toplam 129 öğrenci öğrenim görmektedir. Öğrencilerimizi servislerinden alırken ve tekrar akşam saatinde evlerine gönderirken sayarak servis şoförlerine teslim ediyoruz. Ancak servis minibüslerinin geçiş güzergahları üzerinde bulunan bazı noktalarda, bariyer olmaması düşündürücüdür. Bu durum tehlike arz etmektedir" dediler.

Servis şoförleri de bariyerin konulmasının en azından güvenlik sağlayacağını belirterek, "Her gün öğrencileri sağlam bir şekilde okullarına götürüp getiriyoruz. Ancak Karşıyaka mahallesine giderken geçtiğimiz bazı rampalar da bariyer olmaması tehlikeli oluyor. Yetkililerden buralara bariyer yapmalarını istiyoruz. Havaların soğuması ve kar yağışı ile birlikte, bu güzergahlar daha da tehlikeli oluyor" dediler.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 09:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?