6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Öğrencisiz okullara kilit

Sivas Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yolcu, ekonomik şartlardan dolayı ailelerin göç etmesi sebebiyle bir çok köyde okutulacak öğrenci bulamadıklarını belirterek, bugüne kadar 725 ilköğretim okulunu kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yolcu, yaptığı açıklamada, Sivas'ın kırsal kesiminde yoğun göç sebebiyle 725 köyün ilköğretim okulunun kapalı olduğunu ifade etti. Yolcu, "Bilindiği gibi Sivas, yüzölçümü açısından büyük bir il. Bin 291 tane köy ve mezramız var. Bunlardan 490 tanesinde ilköğretim okulu mevcut olup, eğitim ve öğretimine devam ediyor. 725 tane köy okulunda ise öğrenci azlığı sebebiyle okullar kapatılmıştır" dedi.

Buradaki öğrenci sayısının 1 ile 5 öğrenci arasında değiştiğinden okulların kapatıldığını ifade eden Yolcu, "Buradaki öğrencilerimizi kendilerini en yakın yerleşim birimine taşımalı sistemle okullara taşıyoruz. Taşımalı sistemdeki öğrenci sayılarımız ise 355 köyden toplam 4 bin 919'dur" diye konuştu.

Taşımalı sistem uygulanmayan köylerdeki öğrencilerin ise Yatılı İlköğretim Bölge Okulu veya Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nda barındırılarak eğitim ve öğretim verildiğini işaret eden Yolcu, eğitim verilen köylerdeki öğrencilerin eğitimde fırsat eşitliğini yakalamaları için de çalışma başlattıklarını kaydetti. Sivas'ta ilk kez uygulamaya konulan Taşımalı Branş Öğretmeni sisteminin önümüzdeki dönem artacağını kaydeden Yolcu, şunları söyledi:

"Bu eğitim sorununu çözmek için ilk defa ilimizde başlatılan Taşımalı Branş Öğretmen sistemine geçtik. Pilot uygulama ile 17 yerleşim biriminde 90 civarında öğretmenimizi bin 500 öğrencimizin faydalanacağı organizasyonla taşımaya başladık. İkinci dönemde bunu yaygınlaştırarak devam edeceğiz. Bundan sonra da tüm köylerdeki öğrencilerimizin derslerine branş öğretmeni girmesini sağlayacağız".

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 22:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?