6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Etiyopya Ulaştırma Bakanlığı Heyeti TÜDEMSAŞ'ı inceledi

Ülkelerindeki demiryolları ve vagon ihtiyacını karşılamak üzere incelemelerde bulunmak için Türkiye Demiryolları Sanayi Anonim Şirketi'ni (TÜDEMSAŞ) gezen Etiyopya Ulaştırma Bakanlığı Heyeti'nin, iki ülke arasındaki işbirliği kararını 15 gün içinde bildirecekleri bildirildi.

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) ile Addis Ababa program koordinatörlüğü ile Etiyopya Demiryolu idaresi yetkilileri arasında geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde yapılan toplantıya dayanarak Etiyopya ile Türkiye Demiryolları idareleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Etiyopya Demiryolları Başkanlığı'ndaki bir heyet, Sivas'a geldi. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü'nü ziyaret eden heyete, fabrikanın çalışma konularını anlatan slayt gösterileri ile sunum yapıldı.

Sunumdan sonra konuşan TCDD Cer Dairesi Başkanı Nail Adalı, Türkiye'nin 2005 yılını Afrika yılı ilan etmesinden sonra iki ülke arasında demiryolu alanında Etiyopya Demiryollarına neler yapılabilir düşüncesi ile TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ettiklerini söyledi. Etiyopya Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Demiryolu Araçları bölümü Başkanı Fikrou Wasse ise konuşmasında, "Ülkemiz demiryollarının ihtiyacı olan yük vagonları ve yedek parça konusunda bilgi almak için buradayız. Eminim ki iki ülke için de faydalı bir ziyaret olur" dedi.

TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Halil Torun ise, imkanları ölçüsünde Etiyopya Demiryollarına vagon üretimi veya yedek parçaları konusunda katkıda bulunabileceklerini belirterek, "Teknik şartlar ve ihtiyaçlarınız konusunda biz kendi imkanlarımız dahilinde sizlerin taleplerini karşılarız" şeklinde konuştu.
Yapılan ziyaretten sonra fabrika içini gezen heyetin, TÜDEMSAŞ ile işbirliği yapıp yapmama konusunu 15 gün sonra bildirecekleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 19:03:05
Güncelleme :22 Eylül 2005 Perşembe 14:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?