7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Sivas'a İtalyan yatırımı

Teşvik Yasası ile birlikte yatırımların yeni rotası haline gelen Sivas'ta, Almanlar'dan sonra İtalyanlar da yatırım yapma kararı aldı.

Bu konuda incelemelerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Avrupa'nın Tefal'den sonra ikinci büyük üreticisi olan İtalyan Bialetti firması yetkililerinin, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Osman Yıldırım'ı ziyaret ettikleri bildirildi.

Konuyla ilgili olarak STSO'dan yapılan açıklamada, Sivas'ın teşvik kapsamına alınmasının ardından 7 Alman firmanın Sivas'ta yatırım yapma kararı aldığı, Almanlar'dan sonra da İtalyan Bialetti Industrie firması Endüstriyel Direktörü Gianluigi Mazzotti'nin Sivas'a gelerek incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan inceleme sonrasında Mazzotti'nin, STSO Başkanı Yıldırım'ı ziyaret ettiği belirtilen açıklamada, Yıldırım'ın İtalyanlara yatırım için Sivas'ın tercih edilmesinin ardından Organize Sanayi Bölgesinde altyapı sorunu olmayan arsayı ücretsiz olarak tahsis edeceklerini ve firmanın teşvikteki avantajları hemen kullanmaya başlayacaklarını söylediği bildirildi.

Ziyarette konuşan İtalyan Bialetti Industrie firması Endüstriyel Direktörü Gianluigi Mazzotti ise Sivas'ta edindiği izlenimlerinin olumlu olduğunu söylediği belirtildi. Gianluigi Mazzotti şunları kaydetti:

"Sivas'a teşvik kapsamında olduğunu bilerek geldim. Verilen taahhütler ve bize gösterilen sıcak ilgi yatırım kararımızda büyük önem arz edecek. Çelik sektöründe yeni bir firmayız. Avrupa'da Tefal'den sonra ikinci büyük üretici konumundayız. Çelik tencere ve yapışmaz tava konusunda Sivas'ta da yatırım yapmak için araştırma yapmaya geldim. Burada 8 veya 10 bin metrekare alana kurulu bir fabrika inşa etmeyi düşünüyoruz. Bu fabrikada 150 kişi istihdam edilecek. Türk Cumhuriyetleri'ne açılma konusunda önemli bir köprü vazifesi üstleneceğiz. Ayrıca, Türkiye'de iç pazarda hızla gelişiyor. O bakımdan burası yatırımımız için uygun bir alan olabilir".

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 19:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?